Μέσα από έναν πίνακα ελέγχου ο χρήστης μπορεί να βλέπει πόσους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης έχει.

Η Google κυκλοφόρησε ακόμη μία ενημέρωση Chrome για Windows, Mac και Linux, προσθέτοντας ορισμένες  δυνατότητες ασφαλείας που θα κάνουν τους λογαριασμούς των χρηστών λίγο πιο ασφαλείς καθώς πλοηγούνται στο διαδίκτυο. Αν κάποιος χρησιμοποιεί τον ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του Chrome, πλέον θα έχει και κάποιες επιπλέον λειτουργίες. Θα μπορεί να ελέγχει αν έχει αδύναμους κωδικούς πρόσβασης μέσα από το αποθηκευμένο του προφίλ (εναλλακτικά το ίδιο μενού είναι διαθέσιμο και μέσω της γραμμής διευθύνσεων γράφοντας chrome://settings/passwords). Ο χρήστης επιλέγοντας το «Έλεγχος κωδικών πρόσβασης» θα βλέπει μια ανάλυση των λογαριασμών που χρειάζονται ενημέρωση.

Επιπλέον, η Google δίνει στους χρήστες ένα μέρος για να ενημερώσουν όλους τους κωδικούς πρόσβασης που διαχειρίζεται το Chrome.

Ίσως θέλετε να ενημερώσετε εύκολα πολλά ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, σε ένα βολικό μέρος. Γι’ αυτό ξεκινώντας από την έκδοση Chrome 88, μπορείτε να διαχειριστείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης ακόμη πιο γρήγορα και πιο εύκολα μέσα από τις Ρυθμίσεις του Chrome.

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για desktop υπολογιστές και iOS, με την κυκλοφορία για Android συσκευές να γίνεται στο κοντινό μέλλον.

Στην έκδοση Chrome 88 έχουν προστεθεί επίσης και μια σειρά από μικρότερες δυνατότητες. Εάν ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει το Dark Mode στα Windows 10, οι διάφορες ενσωματωμένες σελίδες του Chrome, όπως οι Σελιδοδείκτες και το Ιστορικό, θα έχουν πλέον σκουρόχρωμη μπάρα κύλισης. Η υποστήριξη FTP καταργήθηκε ενώ η νέα έκδοση δεν θα υποστηρίζει ούτε το Mac OS X Yosemite. Η Google συνεχίζει να δοκιμάζει φωτεινά και σκοτεινά θέματα στα Chromebooks, τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν από το chrome://flags/#dark-light-mode, μαζί με μια λειτουργία αναζήτησης Tab για χρήστες Windows, Mac και Linux η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του chrome://flags/#enable-tab-search.