Η Google δοκιμάζει ένα νέο dark mode για τον Chrome σε Windows 10 και macOS.

Σύμφωνα με το 9to5Google, η νέα λειτουργία βρίσκεται υπό δοκιμή και για τις δύο πλατφόρμες, στην developer έκδοση "Canary" του Chrome. To Chrome θα προεπιλέγει το dark theme, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις συστήματος του εκάστοτε χρήστη. Δεν είναι βέβαια ακόμη ξεκάθαρο το πότε ακριβώς η Google σκοπεύει να λανσάρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, καθώς υπάρχουν ακόμη bugs που δεν επιτρέπουν στον browser να "γυρίσει" σε dark theme όταν αυτό είναι προεπιλεγμένο από το σύστημα.

Η dark λειτουργία ανοίγει μια σκούρα προεπιλεγμένη σελίδα για νέες καρτέλες, σκοτεινότερα όρια γύρω από τον browser, όπως και αντίστοιχα σκούρα menus. Είναι πιθανό η Google να αρχίσει την κυκλοφορία του με το Chrome 74, το οποίο θα γίνει διαθέσιμο τον Απρίλιο. Οι δοκιμαστικές εκδόσεις "Canary" μπορεί να βρίσκονται ήδη στην έκδοση 74, όμως, πιθανότατα λόγω των θεμάτων με τις ρυθμίσεις των OS, να μην περνάει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ακόμη στο κύριο κανάλι ενημερώσεων.

Σίγουρα μια πολυαναμενόμενη και καλοδεχούμενη εξέλιξη, που έρχεται λίγες εβδομάδες προτού η Microsoft αρχίσει να δοκιμάζει την πρώτη έκδοση του Edge βασισμένο στην μηχανή του Chromium. H Microsoft επίσης θα προβεί σε μία σειρά αλλαγών και στον κώδικα του Chrome, το οποίο θα επιτρέπει στον browser της Google να "τρέχει" ακόμη καλύτερα στα Windows.

The Verge

  • Like 1