Με τη νέα έκδοση, οι καρτέλες ενδέχεται να μην καταναλώνουν τόση πολύ ενέργεια.

Ο Google Chrome εξακολουθεί να έχει τη φήμη ενός browser που έχει υψηλές ανάγκες ενέργειας, ειδικά αν ο χρήστης έχει την τάση να ανοίγει πολλές καρτέλες ταυτόχρονα. Η Google με μία ενημέρωση φαίνεται πως είναι έτοιμη να διορθώσει τα κακώς κείμενα που δημιούργησαν αρχικά αυτή τη φήμη.

Η ιστοσελίδα TheWindowsClub αναφέρει πως υπάρχει μία δοκιμαστική λειτουργία στον Chrome 86 που θα μειώσει τη χρήση ενέργειας απενεργοποιώντας τα περιττά javascripts (όπως για παράδειγμα αυτά που ελέγχουν και ενημερώνουν τη θέση κύλισης του ποντικού) όταν μία καρτέλα είναι ανοιχτή στο παρασκήνιο. Aνάλογα τις συνθήκες, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι αρκετά σημαντική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Google λέγεται πως εξοικονόμησε δύο ώρες αυτονομίας σε μία δοκιμή με 36 καρτέλες ανοιχτές στο παρασκήνιο και μία επιπλέον κενή. Αν και δείχνουν ακραίες οι δοκιμές, ίσως τελικά να μην είναι και πολύ μακριά από τον χρήστη που εκτελεί πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα σε διαφορετικούς ιστότοπους.

Αν και η εξοικονόμηση ενέργειας δεν ήταν τόσο μεγάλη όταν αυτές οι καρτέλες αναπαρήγαγαν βίντεο από το YouTube, είναι και πάλι σημαντική. Σύμφωνα με τις δοκιμές, η αυτονομία αυξήθηκε περίπου 36 λεπτά.

Η ιστοσελίδα The Windows Club αναφέρει πως η λειτουργία εξοικονόμησης είναι για την ώρα διαθέσιμη στις πρώτες εκδόσεις του Chrome 86 με τη μορφή Flag (για είσοδο στο μενού ενεργοποίησης των Flags, ο χρήστης πρέπει να γράψει στη γραμμή διεύθυνσης chrome://flags), αν και τελικά θα γίνει διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις desktop και mobile. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι η λειτουργία θα είναι 100% έτοιμη μέχρι και τη νέα έκδοση για μαζική διάθεση.

Με τη νέα αυτή λειτουργία, η Google θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και ένα κοινό παράπονο που έχουν συχνά οι χρήστες φορητών υπολογιστών. Εταιρίες όπως η Apple και η Microsoft έχουν συχνά πλεονέκτημα αναφορικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έναντι του Chrome. Με άλλα λόγια δεν θα χρειάζεται πλέον ο χρήστης να επιλέγει browser από ανάγκη (σε αυτή την περίπτωση την ανάγκη της επιπλέον αυτονομίας) αλλά θα επιλέγει με βάση αυτόν που αισθάνεται ότι εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του.

  • Haha 6
  • Sad 1