Η πανδημία του κορωνοϊού, φαίνεται πως άλλαξε για πάντα τον τρόπο που εργαζόμαστε, καθώς πολλοί οργανισμοί και εταιρείες κατέφυγαν στο μοντέλο της απομακρυσμένης διαχείρισης και εργασίας.

Η χρήση συσκευών που βασίζονται στο σύννεφο και που μπορούν να είναι προσβάσιμες από οπουδήποτε, οποτεδήποτε, φαίνεται πως θα αποτελέσει αναγκαιότητα για πολλές επιχειρήσεις καθώς υιοθετούν ένα περισσότερο ευέλικτο τρόπο εργασίας για τους χρήστες τους. Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, εταιρείες όλων των μεγεθών άρχισαν να εφαρμόζουν το μοντέλο «εργασία από το σπίτι» εκτελώντας όλες τις εργασίες/ λειτουργίες τους, συμπεριλαμβανομένων και των κρίσιμης σημασίας λειτουργιών τους, εξ αποστάσεως. Αν και η μετάβαση στο cloud, προχωρούσε αργά και σταδιακά από όλες τις εταιρείες και οργανισμούς, σήμερα, όλες οι επιχειρήσεις έχουν επιταχύνει τη μετακίνηση των εφαρμογών και των ροών εργασίας τους στο σύννεφο, προσθέτοντας και το στοιχείο της αντοχής, στα γνωστά οφέλη της ευελιξίας, της ευκολίας στη συνεργασία και του χαμηλού κόστους.

chrome.max-2200x2200.jpg.52e5d9959afe06b44a2c0a3250a696eb.jpg

Η Google εδώ και αρκετά χρόνια μιλάει για τα οφέλη του cloud και της απομακρυσμένης εργασίας στις επιχειρήσεις τοποθετώντας στο κέντρο της προσφοράς της το λειτουργικό σύστημα Chrome Enterprise. Άλλωστε, οποιοσδήποτε «business role» μπορεί να γίνει «cloud worker» σύμφωνα με την εταιρεία. Πρόσφατα ωστόσο η λύση της απέκτησε μία νέα διάσταση, καθώς σε συνεργασία με την εταιρεία Parallels ανακοίνωσε ότι θα φέρει τις εφαρμογές Windows –μέσω εικονικοποίησης- στο λειτουργικό σύστημα Chrome Enterprise.

Η Parallels εδώ και χρόνια προσφέρει λογισμικό εικονικοποίησης σε χρήστες Mac ώστε να μπορούν να τρέξουν Windows. Τώρα ωστόσο, συνεργάστηκε με την Google για να φέρουν πλήρη υποστήριξη εφαρμογών Windows σε υπολογιστές με Chrome OS Enterprise. Έτσι, όσες επιχειρήσεις υϊοθετήσουν την λύση της Google θα μπορούν απρόσκοπτα να προσθέσουν υποστήριξη για εφαρμογές Windows, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Office. Για την ώρα, δεν είναι ξεκάθαρο αν η υποστήριξη μελλοντικά θα επεκταθεί και εκτός των εταιρικών περιβαλλόντων, όπως στους απλούς χρήστες που διαθέτουν Chromebooks.