Σύμφωνα με την εταιρεία και η Android έκδοση του Chrome είναι ταχύτερη από ποτέ.

Η Google είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει την πρώτη θέση στη λίστα με τους browsers με τις καλύτερες επιδόσεις και όχι μόνο στη δική της πλατφόρμα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η έκδοση Chrome 99 είναι σημαντικά πιο γρήγορη σε macOS και Android, με ορισμένα ιδιαίτερα μεγάλα κέρδη στους Mac υπολογιστές. Χάρη σε μια τεχνική βελτιστοποίησης που εστιάζει στην ταχύτητα αλλά και την καλύτερη επεξεργασία των γραφικών, ο Chrome φέρεται να είναι συνολικά 7% γρηγορότερος από τον Safari και να έχει 15% πιο γρήγορη επεξεργασία γραφικών. Ξεπερνά τον Safari ακόμη και στις επιδόσεις του benchmark Speedometer σε ένα MacBook Pro εξοπλισμένο με M1 Max, σύμφωνα με τη Google.

Η αμερικανική εταιρεία πρόσθεσε ότι ο Chrome είναι σχεδόν 43% ταχύτερος από την εποχή που κυκλοφόρησαν τα πρώτα M1 Mac στα τέλη του 2020. Μία από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις σημειώθηκε στα τέλη του 2021, όταν η Google παρουσίασε έναν νέο JavaScript compiler που προσέφερε πολλά οφέλη στους Apple Silicon επεξεργαστές.

Και οι χρήστες Android όμως θα πρέπει να μπορούν να δουν μια ουσιαστική αναβάθμιση. Ο Chrome στο λειτουργικό σύστημα της Google για smartphones είναι 15% γρηγορότερος (σε πραγματική καθημερινή χρήση) χάρη στη βελτιστοποιημένη πλοήγηση που περιλαμβάνει την ιεράρχηση της χρήσης των στοιχείων του. Η απόδοση δεν είναι άμεσα συγκρίσιμη με αυτή του Safari στο iOS, αλλά θα μπορούσε να κάνει μια αξιοσημείωτη διαφορά σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Οι ισχυριζόμενες αυξήσεις στην απόδοση δεν έχουν πάντα αντίκτυπο στην πραγματική χρήση και στην εμπειρία των χρηστών. Επίσης, δεν θα είναι έκπληξη αν η Apple απαντήσει με μια νέα αναβάθμιση. Apple και Google «παλεύουν» μεταξύ τους αρκετό καιρό τροποποιώντας τον κώδικα των προγραμμάτων τους για να νικήσουν η μία την άλλη και να κερδίσουν τους χρήστες. Υπό αυτή την έννοια, η ενίσχυση της ταχύτητας του Chrome μπορεί να είναι χρήσιμη απλώς για να τονώσει εκ νέου τον ανταγωνισμό.

  • Like 3