Η νέα έκδοση του Chrome browser είναι διαθέσιμη για PC, Mac, iPhone, iPad και Android συσκευές

Η Google διέθεσε την 100η έκδοση του Chrome, την τελευταία έκδοση του browser της για κάθε διαθέσιμη πλατφόρμα όπως PC, Mac, iPhone, iPad και Android συσκευές η οποία έρχεται με ανανεωμένο εικονίδιο, κάτι που έχει να συμβεί από το 2014. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ο Chrome οδηγεί την κούρσα των browsers με αρκετά μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη εναλλακτική πρόταση, αυτή του Safar και συγκεκριμένα με ποσοστό 62,78% έναντι 19,3%.

Ο ανανεωμένος σχεδιασμός παρουσιάστηκε αρχικά τον Φεβρουάριο, φέρνοντας ένα πιο απλό εικονίδιο με εντονότερα χρώματα και χωρίς σκιές. Ο σχεδιαστής Elvin Hu του Chrome ανέφερε πως το ανανεωμένο σχέδιο ταιριάζει καλύτερα με τον μοντέρνο τρόπο έκφρασης της Google.

Όσον αφορά νέες λειτουργίες και βελτιώσεις δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι σημαντικό αφού ως γνωστό η Google τις προσθέτει σε μηνιαία βάση, κάτι που σημαίνει πως οι προσθήκες στην εφαρμογή έρχονται σε μικρές δόσεις και όχι μονομιάς με μια μεγάλη αναβάθμιση. Επιπλέον, πολλές βελτιώσεις βρίσκονται σε επίπεδο servers κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μιας τόσο μεγάλης ενημέρωσης, όσον αφορά τον συμβολισμό του αριθμού.

Αρκετές βελτιώσεις πάντως αφορούν την ασφάλεια, με τον Chrome 100 να φέρει συνολικά 28 διορθώσεις ασφαλείας. Ο Chrome 100 είναι ήδη διαθέσιμος για λήψη για κάθε ενδιαφερόμενο.

  • Like 4