Συνεχίζεται η πτώση της δημοτικότητας του internet explorer σύμφωνα με την εταιρεία μελετών Net Applications η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τις τελευταία έρευνας της για τη δημοτικότητα των προγραμμάτων πλοήγησης στο ίντερνετ.

 

Και ενώ ο internet explorer συνεχίζει να «χάνει» φίλους, ο firefox κρατά σταθερά τη δεύτερη θέση αλλά ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την άνοδο του Google Chrome ο οποίος έφτασε να αναλογεί στο 9.3% των χρηστών του ίντερνετ.

 

Για ευνόητους λόγους, ακόμα και σήμερα, ο explorer αναλογεί στο 58.4% των χρηστών και έστω και αν το ποσοστό αυτό εμφανίζεται μειωμένο κατά μία μονάδα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010, είναι διπλάσιο από αυτό του δεύτερου δημοφιλέστερου, του Firefox.

 

Η έρευνα καταγράφει ότι στον κόσμο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σερφάρουν με τον απηρχαιωμένο explorer 6.0 και αναλογούν –παρακαλώ!- στο 13.7% των χρηστών . Η Microsoft ελπίζει φυσικά ότι η ευρεία χρήση του νέου internet explorer 9 μπορεί να ανατρέψει τα στατιστικά.

 

Όλα αυτά όμως δεν έχουν σημασία. Αυτό που αποκαλύπτει η μελέτη είναι η εντυπωσιακή άνοδος στη χρήση του google chrome που τελικά φαίνεται να κερδίζει τους …κυβερνοναύτες. Η βελτίωση της …δημοφιλίας του Chrome έχει τις ρίζες της στην παροχή εκδόσεων για συστήματα Mac και Linux οι οποίες διατίθενται στο κοινό εδώ και ένα χρόνο και έχουν κλέψει ποσοστά τόσο από τον explorer όσο και από τον firefox.

 

Αντίθετα, παρά τα βελτιούμενα ποσοστά, ο browser Safari της Apple δεν δείχνει να έχει κερδίσει τις καρδιές μας αναλογώντας μόλις στο 5.3% των χρηστών.

 

Source.png Πηγή: isotimia.gr