Η δυνατότητα Picture-in-Picture (PiP), είναι διαθέσιμη στο Android εδώ και πολύ καιρό, επιτρέποντας στους κατόχους σχετικών συσκευών να δουν ένα βίντεο από το YouTube ή το Netflix σε μικρό παράθυρο όσο πλοηγούνται σε άλλες εφαρμογές. 

Η ίδια λειτουργία πλέον έρχεται και στη desktop έκδοση του Chrome browser και συγκεκριμένα με την έκδοση 70 που είναι πλέον διαθέσιμη. Η όλη διαδικασία είναι αρκετά εύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να κάνει δεξί κλικ πάνω στο βίντεο και να επιλέξει το "Picture-in-Picture". Με τον τρόπο αυτό, το βίντεο μετατρέπεται σε μικρό παράθυρο, το οποίο ο χρήστης μπορεί να μετακινήσει σε όποιο σημείο του desktop του θέλει, αλλάζοντας και τις διαστάσεις του όπως τον βολεύουν. Κατά την αναπαραγωγή του βίντεο, το παράθυρο μένει συνεχώς στην επιφάνεια ακόμα και αν ο χρήστης ανοίγει άλλες εφαρμογές στο παρασκήνιο. Ένα παράδειγμα που μπορεί να δοκιμάσει κάθε ενδιαφερόμενος είναι μέσα από αυτή την ιστοσελίδα.

youtube.jpg.e8c6879d306fd27ffd285a08c081ad14.jpg

Το μόνο αρνητικό στοιχείο της όλης δυνατότητας είναι ότι απαιτείται η υποστήριξή της από τους προγραμματιστές της εκάστοτε υπηρεσίας. Αρχικά υπάρχει υποστήριξη από το YouTube και πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές βίντεο. Η λειτουργία PiP είναι διαθέσιμη όπως αναφέραμε στον Chrome 70 για τις πλατφόρμες των Windows, Mac και Linux. Για την ώρα δεν υποστηρίζεται από το Chrome OS.

Android Police

  • Like 1