Μετά το Gmail, και την εφαρμογή του Ημερολογίου, μια ακόμα σημαντική mobile εφαρμογή της Google ανανεώνει το σχεδιασμό της έτσι ώστε να συμβαδίζει με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Material Design του Android 5.0 Lollipop.

Ο λόγος για τα Google Maps, τη δημοφιλή εφαρμογή χαρτών της Google η οποία αποκτά ανανεωμένο σχεδιασμό με κύριο χαρακτηριστικό τα έντονα χρώματα και διάφορα άλλα στοιχεία τα οποία «θυμίζουν τον πραγματικό κόσμο». Οι υπόλοιπες αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον έχουν στόχο τον καλύτερο εντοπισμό των λειτουργιών της εφαρμογής όπως τις οδηγίες πλοήγησης αλλά και τις προτάσεις για διάφορες τοποθεσίες.

 

Μόλις ο χρήστης επιλέξει ένα σημείο ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα ένα εστιατόριο, μια νέα επιφάνεια εμφανίζεται στην κορυφή, εμφανίζοντας σχετικές πληροφορίες όπως κριτικές, φωτογραφίες κ.α. Από τα χαρακτηριστικά που δε μας ενδιαφέρουν εδώ στην Ελλάδα (αφού δεν υποστηρίζονται) είναι η δυνατότητα κράτησης σε διαφόρων ειδών κέντρα, καθώς και μια καλύτερη συνεργασία με την εφαρμογή Uber.

 

Τα ανανεωμένα Google Maps θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες φυσικά για τα Android smartphones και tablets, αλλά και για το iPhone.

 

Link.png Site: Google Maps Blog