Η Google την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε, ότι προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά την υπηρεσία του Google Earth για τις πλατφόρμες του Android, του iOS αλλά και για σταθερούς υπολογιστές.

Συγκεκριμένα προσέθεσε πάνω από 100,000 περιηγήσεις σε δημοφιλή αξιοθέατα, πόλεις και λοιπά μέρη περισσότερων από 200 χωρών. Οι νέες διαδρομές συνδυάζουν 3D πτήσεις και αποσπάσματα από την Wikipedia, που στοχεύουν, όπως ισχυρίζεται η ίδια, να παρέχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης στο χρήστη. Για πρώτη φορά η εταιρεία προσέθεσε και επιλογή επισήμανσης και πάνω από 1 εκ. φωτογραφίες της υπηρεσίας Panoramio που έχουν τραβήξει οι ίδιοι οι χρήστες.

 

Όσον αφορά τον "οδηγό περιήγησης" (tour guide), αυτός δρά σαν έναν τοπικό ξεναγό παρέχοντας πληροφορίες για δημοφιλείς προρισμούς κοντά στην τοποθεσία που βρίσκεστε ενώ πλοηγείστε στο Google Earth. Η Google περιέγραψε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ως εξής: «Οι μικρογραφίες των διαθέσιμων pre-created περιηγήσεων, θα ενημερωθούν σταδιακά με ενδιαφέρουσες τοποθεσίες στην τρέχουσα προβολή σας. Μπορείτε με ένα κλικ στην μικρογραφία εικόνας να ξεκινήσετε μια περιοδεία ή να κατευθυνθείτε προς ένα σημείο ενδιαφέροντος».

 

Τέλος να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό κατέφθασε αρχικά στον Google Earth 7 για desktop συστήματα τον περασμένο Οκτώβριο και περιελάμβανε μόλις 11,000 αξιοθέατα. Τώρα αυτός ο αριθμός έχει δεκαπλασιαστεί. Τα προστεθέντα χαρακτηριστικά για να εμφανιστούν δεν χρειάζεται να έχει προηγηθεί κάποιου είδους ενημέρωση του λογισμικού, αντιθέτως είναι διαθέσιμα ήδη.

 

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/google/2013/01/30/google-earth-on-desktop-android-and-ios-updated-with-100000-new-tours-of-popular-sites-cities-and-places/[/url]']thenextweb.com