Από σήμερα, το zoom out στη διαδικτυακή έκδοση των Google Maps για επιτραπέζιους υπολογιστές, δεν οδηγεί σε μια δισδιάστατη απεικόνιση του κόσμου (Μερκατορική προβολή) αλλά σε μια υδρόγειο.

Η αλλαγή δεν γίνεται ορατή από την πρώτη στιγμή αφού ο χρήστης πρέπει να ξεκινήσει το zoom out προκειμένου να δει την πολύ πιο ρεαλιστική απεικόνιση της Γης μέσω του 3D Globe Mode ενώ για την ώρα η δυνατότητα δεν υποστηρίζεται από τις mobile εκδόσεις των Google Maps σε Android και iOS. Ένας από τους λόγους που η Google προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι η αδυναμία απεικόνισης της πραγματικής έκτασης διαφορετικών περιοχών αφού η Μερκατορική προβολή τα πάει μια χαρά με την απεικόνιση μεγέθους μιας χώρας όμως αποτυγχάνει σε πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις. 

Με την προηγούμενη κατάσταση, η Γροιλανδία φαινόταν να έχει το ίδιο μέγεθος με την Αφρική, όταν στην πραγματικότητα ήταν πολύ μικρότερη. To Global Mode κάνει σαφή τη διαφορά μεγέθους ενώ η πρόσβαση στη λειτουργία γίνεται εύκολα μέσω των δημοφιλέστερων browser όπως ο Firefox, Chrome και Edge, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας WebGL.

Engadget

  • Like 2