Οι σφαιρικές φωτογραφίες της υπηρεσίας Google Street View πλέον περιλαμβάνουν και όλους τους σταθμούς του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.), 300 τεχνικά άρτιες φωτογραφίες 360 μοιρών ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν προκειμένου να ξεκινήσει το ανέβασμά τους στη γνωστή υπηρεσία της Google από τον περασμένο Απρίλιο. Στόχος της ΣΤΑΣΥ είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της Αθήνας, αλλά και των επισκεπτών από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα πλοήγησης. Αυτοί κυρίως χρειάζεται να έχουν μια «αίσθηση ασφάλειας» έτσι ώστε να γνωρίζουν ότι έχουν φτάσει στο σωστό προορισμό και πως αυτή είναι η σωστή αποτύπωση του εκάστοτε χώρου σφαιρικά. 

Το έργο καταγραφής ξεκίνησε πριν 8 μήνες ενώ το διάστημα των δύο μηνών που μεσολάβησαν από τις πρώτες αναρτήσεις σφαιρικών φωτογραφιών (360 μοιρών) στο διεθνές χαρτογραφικό σύστημα GoogleMaps/ GoogleStreetView «εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου εξυπηρετήθηκαν, βοηθήθηκαν και δρομολογήθηκαν χρησιμοποιώντας τις  σφαιρικές φωτογραφίες των σταθμών του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.» Η ΣΤΑΣΥ μάλιστα δίνει και μερικά πρώτα στατιστικά στοιχεία όπως ότι μόνο οι θεάσεις του σταθμού "Σύνταγμα" ξεπέρασαν τις 400.000, αυτές της Ακρόπολης 40.000 και 32.000 της Ομόνοιας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν μερικές ενδεικτικές σφαιρικές φωτογραφίες ακολουθώντας τα παρακάτω links

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

https://goo.gl/maps/FHAnB1yJ6hTeo4qy7

https://goo.gl/maps/rQdXm9xir59YLCmc7

ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

https://goo.gl/maps/3ziiqP94jBhCPKXGA

https://goo.gl/maps/whvdEPtd1vjaSFdC8

ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ

https://goo.gl/maps/xCRsVS3qoQQpUTWz8

https://goo.gl/maps/yHZihZzcU3jSbjmbA

ΠΑΡΚΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ (ΤΡΑΜ)

https://goo.gl/maps/JTR59C2HZAYGFMqd7

  • Like 1