Ο CEO της Alphabet Sundar Pichai, έστειλε e-mail στους υπαλλήλους για να ανακοινώσει τα σχέδια της εταιρίας.

Η Google σχεδιάζει να διατηρήσει 200.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης αλλά και συμβασιούχους σε εργασία εξ’ αποστάσεως έως και τον Ιούλιο του 2021, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. Ενώ κι άλλες εταιρίες έχουν ανακοινώσει μακροπρόθεσμα σχέδια ώστε οι υπάλληλοι να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, η Google είναι η πρώτη που επεκτείνει την απομακρυσμένη εργασία έως και τα μέσα του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με την WSJ, ο Sundar Pichai, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρίας της Google, Alphabet, πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση έπειτα από μία συνάντηση που είχε με άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρίας. Ένας εκπρόσωπος της Google είπε στο The Verge ότι ο Pichai έστειλε ένα e-mail στους υπαλλήλους ανακοινώνοντας το σχέδιο.

Για να δώσουμε στους υπαλλήλους τη δυνατότητα προγραμματισμού, επεκτείνουμε την παγκόσμια εθελοντική εργασία από το σπίτι έως και τις 30 Ιουνίου 2021, για ρόλους που δεν απαιτείται να είναι κάποιος στο γραφείο.

Η Google είχε ανακοινώσει στο παρελθόν σχέδια για άνοιγμα ορισμένων γραφείων για περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων από τις 6 Ιουλίου, αλλά τελικά έκανε την επιστροφή στα γραφεία προαιρετική. Ο Pichai αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την απομακρυσμένη εργασία ώστε να δώσει στους υπαλλήλους της Google, οι οποίοι μπορεί να έχουν οικογένειες, μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με το πόσο καιρό θα συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι, καθώς πολλοί προβληματίζονται με τους σχολικούς περιορισμούς και κανονισμούς, που τροποποιούνται και αλλάζουν συχνά τους τελευταίους μήνες.

  • Like 2