Τις προσεχείς εβδομάδες η Google θα κάνει νέες αλλαγές στο Gmail ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας γενιάς browsers Firefox 2 και Internet Explorer 7. Όπως διαβάζουμε στο gmailblog πρόσφατα η Google προχώρησε σε σταδιακές αλλαγές ενσωματώνοντας chat, voice mail, δωρεάν IMAP, και κάνοντας το Gmail να συνεργάζεται με το Google Docs. Οι επερχόμενες αλλαγές θα είναι και αυτές σταδιακές και σημαντικές. Γίνονται αλλαγές στον κώδικα από την αρχή ενώ κάποιες έξυπνες λειτουργίες θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Μερικές από αυτές είναι η προσθήκη νέων συντομεύσεων πληκτρολογίου και η δυνατότητα να προσθέσουμε στα bookmarks συγκεκριμένα μηνύματα καθώς και να αποθηκεύσουμε συγκεκριμένες αναζητήσεις.

 

Επιπλέον οι προγραμματιστές του Gmail έδωσαν πολύ μεγάλη σημασία στην ταχύτητα, οπότε προσπάθησαν να κόψουν milliseconds από όπου μπορούσαν ώστε αυτή να βελτιωθεί σε Firefox 2 και Internet Explorer 7. Για παράδειγμα γίνεται prefetch στα μηνύματα ώστε όταν ανοίξουμε ένα main να μην χρειάζεται να στείλουμε αίτηση στον server της google, αλλά να το έχουμε στην current view.

 

Τέλος, μας ενημερώνουν ότι πολλά από τα plug-ins τρίτων κατασκευαστών θα σταματήσουν να λειτουργούν, η Google όμως έχει επικοινωνήσει με τους σημαντικότερους και πιο γνωστούς κατασκευαστές για να τους δώσει πληροφορίες και στοιχεία ώστε να δημιουργήσουν ενημερώσεις για το νέο Gmail.

 

Source.png Πηγή: digitalnews.gr