Κάνοντας την επεξεργασία ακόμα πιο εύκολη

Η Google κάνει ακόμα πιο εύκολη την επεξεργασία αρχείων του Microsoft Office, με την εταιρεία να επιτρέπει πλέον στους χρήστες της να τροποποιούν επισυναπτόμενα αρχεία, όπως ακριβώς έκανε και στο Google Docs ή Sheets. Η πρόσφατα μετονομασμένη σουίτα Google Workspace (που περιλαμβάνει τα Docs, Sheets, Slides, Meet και Calendar) επιτρέπει καιρό τώρα την επεξεργασία Word, PowerPoint και Excel, αλλά απαιτούσε την εισαγωγή των αρχείων στο Google Drive - με τα επισυναπτόμενα αρχεία να είναι διαθέσιμα μόνο για προβολή.

Οι νέες λειτουργίες όμως, κάνουν πολύ πιο απλή τη διαδικασία. Πλέον, μπορείτε απευθείας να επεξεργαστείτε τα προαναφερθέντα αρχεία όπως ακριβώς γινόταν και στο Google Docs, χωρίς να γίνεται μετατροπή τοy πρωτότυπου τύπου αρχείου .docx του Microsoft Office στο αντίστοιχο τύπο του Docs.

Επίσης το Gmail θα παρέχει δυνατότητα στους χρήστες να απαντούν στο αρχικό email και να περιέχει το ενημερωμένο αρχείο του Office, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε το ενημερωμένο αρχείο και να το ανεβάσετε ξανά στο email. Η Google συνεχίζει να βελτιώνει τη λειτουργία στο Google Docs με το λανσάρισμα ενός νέο Macro Converter add-on στο Google Workspace, με στόχο να βοηθά τους χρήστες στην εισαγωγή κώδικα/scripts Excel αρχείων.

Τέλος, η Google εργάζεται σε προσθήκη βελτιωμένης αναγνώρισης εικόνων και προσανατολισμού εγγράφων στο Docs, επιτρέποντας εισαγωγή υδατογραφήματος στις σελίδες, ανεξαρτήτου περιεχομένου.