Οι χρήστες του Gmail για iPhone και iPad, μπορούν να κατεβάσουν τη νέα έκδοση της γνωστής email υπηρεσίας, η οποία προσθέτει πλέον και δυνατότητα ενοποιημένου inbox.

Αν και οι Android χρήστες, είχαν παρόμοια δυνατότητα στις συσκευές τους εδώ και αρκετό καιρό, είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο είναι διαθέσιμο και για το iOS, χωρίς πλέον να απαιτείται από τον χρήστη να εναλλάσσετε μεταξύ όλων των λογαριασμών που διαθέτει στην υπηρεσία. Είναι δεδομένο ότι πολλοί πλέον χρησιμοποιούν δύο ή περισσότερες email διευθύνσεις, είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς σκοπούς αλλά και για χρήση κατά την εγγραφή σε διάφορες υπηρεσίες για την αποφυγή spam μηνυμάτων στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Με τη σημερινή αναβάθμιση, προστίθεται η επιλογή "All inboxes" στην αριστερή στήλη, μέσω της οποίας εμφανίζονται σε μία και μόνο λίστα όλα τα email του χρήστη από όλους τους λογαριασμούς του. Η λειτουργία είναι ενεργή και για λογαριασμούς G Suite, συμπεριλαμβανομένου και για τρίτους IMAP λογαριασμούς.

Αν και ένα ενοποιημένο inbox μπορεί να θεωρείται από πολλούς μια ασήμαντη λειτουργία, στην πράξη αρκετοί χρήστες του Gmail και κάτοχοι iOS συσκευής, χρησιμοποιούσαν άλλες εφαρμογές που παρέχουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Η λειτουργία αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε όλους μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Google

  • Like 1