Τα αποτελέσματα μίας έρευνας για τους πιο πιθανούς τρόπους με τους οποίους χάκερ μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών στο Gmail, δημοσίευσε η Google.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διήρκεσε ένα χρόνο, το phishing συνιστά μεγαλύτερη απειλή από τις μαζικές παραβιάσεις online υπηρεσιών, επειδή έτσι οι χάκερ συγκεντρώνουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

 

Με τις μαζικές παραβιάσεις, κινδυνεύουν όσοι έχουν επιλέξει το ίδιο username και password για περισσότερες από μία από τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν. Έτσι, στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε η Google σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Berkeley, βρήκε να κυκλοφορούν στο ίντερνετ περίπου 1,9 δισ. username και password, από τις παραβιάσεις υπηρεσιών όπως τα MySpace, LinkedIn, Dropbox, οι υπηρεσίες της Adobe ή αρκετές ιστοσελίδες γνωριμιών. Μάλιστα, στην πλειονότητά τους, όλα αυτά τα δεδομένα πωλούνταν και αγοράζονταν σε ιδιωτικά φόρουμ.

 

Ωστόσο, μόλις στο 7% αυτών των περιπτώσεων, τα password συνέπιπταν με συνθηματικά που χρησιμοποιούν κάτοχοι λογαριασμού στο Gmail. Αντίθετα, αυτό ίσχυε για το 25% από τα 3,8 εκατομμύρια username και συνθηματικά που είχαν υποκλαπεί μέσω phishing.

 

Έτσι, συγκριτικά με τον μέσο κάτοχο λογαριασμού στο Gmail, για τα θύματα phishing είναι 400 φορές πιο πιθανό να αποκτήσει κάποιος χάκερ πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Αντίθετα, για όσους έπεσαν θύματα μαζικών παραβιάσεων, είναι 10 φορές πιθανότερο να εκτεθεί ο λογαριασμός τους.

 

Link.png Site: Ζdnet