Αν και περιμέναμε να δούμε το νέο Gmail κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O τον επόμενο μήνα, η Google ανακοίνωσε σήμερα ίσως τον σημαντικότερο ανασχεδιασμό στην ιστορία της δημοφιλούς e-mail υπηρεσίας.

Η πρώτη αλλαγή αφορά φυσικά την εμφάνιση, με το σχεδιασμό να κρίνεται πιο «καθαρός», με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των e-mail αλλά και άμεση πρόσβαση στα επισυναπτόμενα αρχεία που μπορεί αυτά να περιέχουν, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να ανοίξει πρώτα το μήνυμα ή να ανατρέξει σε μεγάλες συνομιλίες προκειμένου να βρει το αρχείο που τον ενδιαφέρει. 

Επιβεβαιώνεται ακόμα η παρουσία μιας κάθετης μπάρας στα δεξιά, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες, όχι μόνο της Google αλλά και τρίτων κατασκευαστών. Στις προκαθορισμένες βρίσκουμε το Keep, το Tasks, μια νέα εφαρμογή της Google για καταγραφή εκκρεμοτήτων, και το Ημερολόγιο, ένα πάγιο αίτημα των χρηστών Gmail που γίνεται επιτέλους πραγματικότητα για εύκολη εισαγωγή και διαχείριση γεγονότων.

Χρήσιμη είναι και η λειτουργία υπενθύμισης των e-mail στα οποία δεν έχετε απαντήσει, εμφανίζοντας δίπλα τους μια απλή ένδειξη για το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τότε που λάβατε το συγκεκριμένο μήνυμα.

Το νέο Gmail διαθέτει και αρκετές λειτουργίες που συναντάμε στο Inbox, τη δεύτερη υπηρεσία e-mail της Google. Μία από αυτές είναι η "αναβολή" ή αλλιώς Snooze με την οποία ο χρήστης μπορεί να ορίσει κάθε συνομιλία αόρατη στα εισερχόμενά του πριν κάποια συγκεκριμένη ώρα και ημέρα. Μια άλλη είναι τα Smart Replies, προκαθορισμένες απαντήσεις στην αγγλική γλώσσα υπό μορφή κουμπιού, οι οποίες είναι σχετικές με το μήνυμα και γλυτώνουν χρόνο από τον χρήστη όταν αυτός θέλει να απαντήσει γρήγορα σε κάποιο μήνυμα.  

snooze.jpg.487640aafe24a493418f2beefe1f4710.jpg

Ακόμα στο νέο Gmail συναντάμε και το Confidential Mode, μια νέα παράμετρο εμπιστευτικότητας που επιτρέπει τον έλεγχο προώθησης, αντιγραφής, λήψης και εκτύπωσης του μηνύματός σας, κάτι αρκετά χρήσιμο όταν επιθυμείτε την αποστολή ευαίσθητων πληροφοριών μέσω e-mai όπως φορολογικά ή ασφαλιστικά στοιχεία. Η συγκεκριμένη λειτουργία ακόμα δίνει τη δυνατότητα παράτασης της διάρκειας ζωής ενός μηνύματος μετά τον καθορισμένο χρόνο, ώστε να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο των πληροφοριών σας.

Gmail_Convergence_Enterprise_Image_1.gif

Όσοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν από σήμερα το νέο σχεδιασμό του Gmail, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να επιλέξουν το εικονίδιο των "Ρυθμίσεων" με το γρανάζι όπου και θα εμφανιστεί η επιλογή "Δοκιμάστε το νέο Gmail".

5ae0ac7a5b26f_newgmail.jpg.154c166a8de6d259d79723d4e52a4e3b.jpg

  • Like 5