Η Google φέρνει την υπηρεσία backup του Google One και σε χρήστες που δεν έχουν αγοράσει συνδρομή.

Το Google One, η συνδρομητική υπηρεσία της Google για την αγορά επιπλέον αποθηκευτικού χώρου αλλά και υποστήριξης (live support), λαμβάνει μία ενημέρωση που θα παρέχει δωρεάν δυνατότητα αντιγράφων ασφαλείας για τηλέφωνα Android και iOS σε οποιονδήποτε εγκαθιστά την εφαρμογή. Ακόμη και σε όσους δεν έχουν αγοράσει κάποια συνδρομή.

Αν και η δυνατότητα backup παρέχεται δωρεάν, ο χρήστης θα έχει στη διάθεσή του έως και 15GB αποθηκευτικού χώρου ενώ στην περίπτωση που χρειάζεται περισσότερα, θα πρέπει αναγκαστικά να αποκτήσει μία συνδρομή. Οι συνδρομές ξεκινούν από τα $1,99 ανά μήνα για 100GB.

Πέρυσι, τα μέλη που είχαν ήδη συνδρομή και συσκευές Android, απέκτησαν πρόσβαση στη λειτουργία backup, η οποία αποθηκεύει σημειώσεις, επαφές, εφαρμογές, φωτογραφίες και βίντεο στο Cloud της Google. Οι χρήστες iOS θα έχουν πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία μόλις το Google One κυκλοφορήσει για τα τηλέφωνα της Apple στο εγγύς μέλλον.

Με αυτήν την ενημέρωση, η Google εισάγει επίσης ένα νέο εργαλείο διαχείρισης του αποθηκευτικού χώρου στο Google One, το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο μέσα από την εφαρμογή όσο και μέσω Web. Με αυτό ο χρήστης θα μπορεί να διαγράψει αρχεία και αντίγραφα ασφαλείας όποτε το θέλει. Το εργαλείο λειτουργεί σε όλες τις υπηρεσίες της Google και επιτρέπει για παράδειγμα να βρει κάποιος είτε μεγάλα αρχεία στο Google Drive ή μεγάλου μεγέθους συνημμένα αρχεία σε e-mail στο Gmail για να τα διαγράψει.

Με αυτήν τη δωρεάν δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η Google προσπαθεί σαφώς να προσελκύσει περισσότερα άτομα στο Google One. Το δωρεάν όριο αποθήκευσης των 15GB είναι πολύ εύκολο να ξεπεραστεί αλλά από την άλλη τα $1,99/μήνα για 100GB ίσως να μην είναι μεγάλο κόστος για κάποιον που χρησιμοποιεί τακτικά τις εφαρμογές της Google.

  • Like 3
  • Haha 1