Με μια κίνηση έκπληξη, η Google ανακοίνωσε τη δυνατότητα αλλαγής φόντου στην κεντρική ιστοσελίδα της μηχανής αναζήτησης της. Η πολιτική αυστηρής λιτότητας που τηρούσε η Google όλα αυτά τα χρόνια για τη κεντρική σελίδα της φαίνεται να αλλάζει ωθούμενη πιθανόν και από τον ανταγωνισμό. Υπενθυμίζουμε ότι η αντίστοιχη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, το bing, από τη πρώτη μέρα λειτουργίας του εμφανίζει διαφορετική φωτογραφία στο φόντο.

 

Η νέα δυνατότητα ενεργοποιήθηκε πριν λίγες ώρες και για τη χώρα μας. Ο χρήστης μπορεί να επισκεφθεί την ελληνική έκδοση της μηχανής αναζήτησης της Google και από το κάτω αριστερό μέρος της ιστοσελίδας, να επιλέξει την «Αλλαγή εικόνας φόντου». Στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει μέσα από αρκετές εικόνες τις οποίες προτείνει η εταιρεία ή να ανεβάσει τη δικιά του εικόνα φτάνει να έχει ελάχιστη ανάλυση τα 800x600.

 

Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο Picasa, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης των φωτογραφιών που έχετε ανεβάσει στην υπηρεσία, κατευθείαν μέσα από το μενού αλλαγής φόντου.

 

Link.png Site: Google

Link.png Site: Google Blog