Επίσημο εδώ και λίγα λεπτά είναι το νέο Nexus 6, το επόμενο μέλος της οικογενείας smartphone της Google το οποίο παραδοσιακά αποτελεί και την πρώτη συσκευή που διαθέτει τη νέα έκδοση του Android και συγκεκριμένα σ' αυτή την περίπτωση του Android 5.0 Lollipop.

Το Nexus 6 είναι το μεγαλύτερο smartphone που έχει παρουσιάσει ποτέ η Google με οθόνη 6 ιντσών (5.96 ιντσών για την ακρίβεια) και το οποίο εμφανισιακά έχεις σαφείς επιρροές από το Moto X κάτι που σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένο από τη Motorola.

 

Αναμενόμενα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι κορυφαία αρχής γενομένης από την οθόνη η οποία έχει ανάλυση Quad HD (1440 x 2560). Όπως ανέφεραν και οι φήμες, στο εσωτερικό υπάρχει το τελευταίο SoC της Qualacomm, το Snapdragon 805 με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.7 GHz, με 3 GB RAM και Adreno 420 GPU για κορυφαία γραφικά στα παιχνίδια.

 

Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 13MP και διάφραγμα f2.0, ενσωματώνει οπτικό σταθεροποιητή και όπως αναφέρει η Google, οι λήψεις κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι πολύ καλές. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει δεύτερη κάμερα 2MP ενώ θα κυκλοφορήσει σε 2 χωρητικότητες, των 32 και 64GB. Το Nexus 6 αναμένεται να μας αφήσει ικανοποιημένους και στον τομέα της αυτονομίας με μπαταρία χωρητικότητας 3.200 mAh η οποία σε έκτακτη ανάγκη είναι σε θέση να μας χαρίσει 6 ώρες λειτουργίας με φόρτιση μόνο 15 λεπτών.

 

N6-moreeverything-1600%20(1).jpg

 

Θα κοστίζει $649 και η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του υπολογίζεται μέσα στο Νοέμβριο, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν από τις 29 Οκτωβρίου μέσω του Play Store αλλά και συνεργαζομένων καταστημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Link.png Site: Google Nexus 6