Η εξαγορά προσφέρει στη Google την τεχνογνωσία που στερήθηκε κατά την ανάπτυξη των Google Glass.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι η Google (ή ορθότερα η Alphabet) προχώρησε στην εξαγορά της North. Το καναδικό start-up δραστηριοποιείται από το 2012 στην αγορά των οπτικών και έγινε γνωστό χάρη στα έξυπνα γυαλιά Focals. Τα τελευταία μάλιστα έδιναν λύσεις σε αρκετά προβλήματα που ταλάνιζαν τα Google Glass με χαρακτηριστικότερο όλων τον διακριτικότερο έλεγχο.

Αυτήν ακριβώς την τεχνογνωσία θέλησε να κάνει δική της η Google, προχωρώντας στην εξαγορά της North. Λεπτομέρειες για το deal μπορεί να μην έγιναν γνωστές, ωστόσο δημοσίευμα του Engadget κάνει λόγο για τίμημα 180 εκατ. δολαρίων. Οι άνθρωποι της North μάλιστα θα απορροφηθούν άμεσα από την ομάδα της Google στο Κίτσενερ του Οντάριο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την παύση της υποστήριξης των Focals 1.0 και φυσικά τη ματαίωση της διάθεσης των Focals 2.0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τα φαινόμενα, η εξαγορά της ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τη North. Οι πωλήσεις των Focals δεν πήγαιναν καλά παρά τη γενναία μείωση τιμής τους το 2019 (από τα 999 δολάρια έπεσαν κατά 40% στα 599 δολάρια) και έτσι η εταιρεία είχε βρεθεί σε δυσχερή θέση βλέποντας τα αποθεματικά της να μειώνονται.