Η Google ανακοίνωσε την τιμή και την διαθεσιμότητα του επερχόμενου ψηφιακού ασπροπίνακα 4Κ της εταιρείας με την ονομασία Jamboard που ανακοίνωσε πρόσφατα στο συνέδριο cloud computing Next που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο San Francisco.

Η Google είχε παρουσιάσει τη συσκευή τον περασμένο Οκτώβριο αλλά πρόκειται να “βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων” μέσα στον Μάϊο φέτος. Το Jamboard είναι ουσιαστικά μίας έξυπνη τηλεόραση (Smart TV) με διαγώνιο 55 ιντσών που κάποιος μπορεί να γράψει πάνω της.

 

Η τεχνολογία της επιτρέπει έως και 16 ταυτόχρονα touch points ενώ είναι Google Cast-enabled, και διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα και NFC ενώ από τον εξοπλισμό της δεν απουσιάζουν δυνατότητες Handwriting και Shape Recognition.

 

Ουσιαστικά, παρέχει τις ίδιες περίπου δυνατότητες με το Surface Hub της Microsoft και απευθύνεται σε παρόμοια αγορά, ωστόσο είναι σημαντικά οικονομικότερο. Έτσι, ενώ το Jamboard στοιχίζει περίπου $4999 (μαζί με $600 ετήσιο “τέλος υποστήριξης”) την ώρα που το Surface Hub με την ίδια διαγώνιο στοιχίζει $8999 και το μοντέλο με τις 84 ίντσες στοιχίζει $20.999.

 

Link.png Site: Engadget