Όπως είναι γνωστό, η Google αποφάσισε να αντικαταστήσει την σειρά Nexus με την σειρά Pixel, και οι συσκευές Pixel και Pixel XL διαδέχτηκαν τις περσινές Nexus 5X και 6P.

Πρόσφατα, ο γίγαντας της αναζήτησης στο Internet επιβεβαίωσε ότι οι συσκευές της σειράς Pixel θα λαμβάνουν αναβαθμίσεις (στην έκδοση) του λειτουργικού συστήματος Android για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό σε πρακτικό επίπεδο σημαίνει ότι οι δύο συσκευές θα είναι σε θέση να λαμβάνουν εγγυημένα αναβαθμίσεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2018.

 

Πιο συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα υποστήριξης της Google διαβάζουμε ότι “τα τηλέφωνα Pixel (θα) λαμβάνουν ενημερώσεις έκδοσης Android για τουλάχιστον 2 έτη από την ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής στο Google Store”. Η εταιρεία ωστόσο στην συνέχεια συμπληρώνει ότι “δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρχουν περαιτέρω ενημερώσεις μετά την πάροδο 2 ετών”.

 

Όσον αφορά στα security patches, η Google υποστηρίζει ότι τα κινητά της σειράς Pixel θα λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας για τρία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία λέει πως “τα τηλέφωνα Pixel (θα) λαμβάνουν ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας για τουλάχιστον 3 έτη από την ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής ή για τουλάχιστον 18 μήνες από την τελευταία πώληση της συσκευής στο Google Store, ανάλογα με το ποιο χρονικό διάστημα είναι μεγαλύτερο”.

 

Είναι φανερό πως η Google επιθυμεί να διαχειριστεί τις αναβαθμίσεις για τις νέες συσκευές Pixel όπως έκανε και με τις συσκευές Nexus, ωστόσο πολλοί θα ήθελαν από την εταιρεία να επεκτείνει το χρονικό διάστημα των εγγυημένων αναβαθμίσεων έκδοσης του Android στα τρία χρόνια.

 

Link.png Site: PhoneArena
Link.png Site: GSMArena