Προσωρινή ανακωχή μεταξύ της Microsoft και της Google και θάψιμο του τσεκουριού του πολέμου σχετικά με την εφαρμογή του YouTube που κυκλοφόρησε η πρώτη στις αρχές του μήνα και η οποία συνάντησε τη δριμεία κριτική της Google.

Το τελευταίο επεισόδιο του «δράματος» φέρει -όπως φαίνεται- happy end και βρίσκει τις δύο εταιρείες να φτάνουν σε συμφωνία σχετικά με τη δημιουργία μιας εφαρμογής για το YouTube η οποία θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά του επίσημου api και κυρίως την εμφάνιση διαφημίσεων μέσα στην εφαρμογή.

 

Η Microsoft κατηγορεί ήδη τη Google από το Μάρτιο του 2011 για περιορισμένη πρόσβαση στο api του YouTube, κάτι που οδήγησε στη δημιουργία από την ίδια μιας YouTube εφαρμογής για τα Windows Phone 8. Η εφαρμογή έδινε παράλληλα τη δυνατότητα στο χρήστη να κατεβάσει το βίντεο της επιλογής του, κάτι που η Microsoft αφαίρεσε προχθές μετά τα παράπονα της Google.

 

youtubewp8619pxhedimg.jpg

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Google είχε δώσει διορία στη Microsoft μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου να αποσύρει την εφαρμογή από το Windows Store, κάτι που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα. Στην κοινή τους δήλωση, οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι δουλεύουν μαζί για την αναβάθμιση της εφαρμογής προκειμένου να είναι πλήρως συμβατή με τους όρους χρήσης του YouTube api, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί «τις επόμενες εβδομάδες». Μέχρι τότε η Microsoft αντικαθιστά στο Windows Phone Store τη νέα εφαρμογή με την προηγούμενη έκδοση.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/05/24/microsoft-and-google-bury-the-hatchet-to-work-on-a-windows-phone-youtube-app-with-ads/[/url]']techcrunch.com