Η Google προχωρά επιτέλους στην ανανέωση του περιβάλλοντος μιας από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες της, αυτή του Google Calendar.

Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία του πριν 10 χρόνια, το Google Calendar εξελίχθηκε ως ένα από τα καλύτερα εργαλεία διατήρησης ημερολογιακών γεγονότων ενός χρήστη προσθέτοντας το 2016 τη λειτουργία Goals (στόχοι), αλλά και τις "έξυπνες προτάσεις" με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

 

Για το νέο σχεδιασμό του ημερολογίου της, η Google βασίζεται κλασσικά στις αρχές του Material Design, κάνοντας το Calendar εκτός από πιο όμορφο, και πιο εύκολο στη χρήση. Στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται ο διαχωρισμός της οθόνης για εμφάνιση πολλαπλών ημερολογίων και των γεγονότων που περιλαμβάνονται σ' αυτά χωρίς να απαιτείται scrolling.

 

CalendarSRI-blog%2B%25282%2529.gif

 

Ακόμα ο χρήστης μπορεί να δει τις πληροφορίες κάθε επαφής που συμμετέχει σε μια συνάντηση, απλά με το να περάσει το mouse πάνω από το όνομα, να εμφανίσει ή να ανακτήσει γεγονότα που έχει διαγράψει. Όσοι χρήστες επιθυμούν μπορούν να ενεργοποιήσουν από τώρα το νέο σχεδιασμό πατώντας κουμπί που υπάρχει στην κορυφή του Google Calendar ενώ οι λογαριασμοί που περιλαμβάνονται στη G Suite θα αναβαθμιστούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

 

Link.png Site: Google