Μία προβληματική διεργασία που αφορά στην κάμερα σε συνδυασμό με την έκδοση KitKat του λογισμικού στο Nexus 5 έχει ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη, διαρκή αποφόρτιση της μπαταρίας του ακόμα και όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Μετά από σχετικές αναφορές, η Google επιβεβαίωσε την ύπαρξη του προβλήματος και έκανε γνωστό ότι σύντομα θα διαθέσει σχετικό "fix" που διορθώνει το πρόβλημα. Φαίνεται ωστόσο ότι το σχετικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι συσκευές Nexus 5 αλλά και άλλα smartphones που βασίζονται σε SoC της Qualcomm και «τρέχουν» Android 4.4.2 KitKat. Οι χρήστες τέτοιων κινητών που έχουν επίσης παρατηρήσει παρόμοιο πρόβλημα θα πρέπει να περιμένουν σχετική ενημέρωση για αναβάθμιση από τον κατασκευαστή του κινητού τους.

 

Το bug αφορά στην διεργασία mm-qcamera-daemon, την οποία "ενεργοποιούν" για τη λειτουργία τους εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη κάμερα του smartphone όπως για παράδειγμα το Skype. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η διεργασία συνεχίζει να τρέχει, και μάλιστα χρησιμοποιώντας υψηλό ποσοστό των πόρων του επεξεργαστή, ακόμα και όταν η εφαρμογή έχει κλείσει από το χρήστη ή όταν το κινητό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

 

Ακόμη δεν υπάρχει σχετική πληροφόρηση για την ημερομηνία διάθεσης του fix. Η Google ενημέρωσε πως η απεγκατάσταση της εφαρμογής Skype θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση, ωστόσο υπάρχουν πιθανότατα και άλλες εφαρμογές που θα μπορούσαν να θέσουν σε ενέργεια την διεργασία. Αν ο χρήστης του κινητού επανεκκινήσει το smartphone του, το πρόβλημα παύει να υφίσταται προσωρινά, ωσότου κάποια εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσει “επικαλεστεί” για τη λειτουργία της την προβληματική διεργασία.

 

Link.png Site: ']Google

Link.png Site: http://blog.gsmarena.com/google-working-on-kitkat-battery-drain-fix-for-nexus-5-could-also-affect-other-qualcomm-chips/']GSMarena