Παρά το γεγονός ότι είναι καλοπροαίρετα, ορισμένα πρωταπριλιάτικα αστεία καταλήγουν να ξεπερνούν τα όρια και να δημιουργούν προβλήματα. Αυτό φαίνεται να συνέβη με το φετινό πρωταπριλιάτικο αστείο της Google.

Για την ακρίβεια, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια νέα "δυνατότητα" για τους χρήστες του Gmail, το Mic Drop. Πρόσθεσε ένα δεύτερο κουμπί "send" δίπλα από το συμβατικό, το οποίο στέλνει την απάντηση του χρήστη μαζί με ένα GIF που δείχνει ένα Minion να ρίχνει κάτω το μικρόφωνο.

 

Επιπλέον, το συγκεκριμένο κουμπί λειτουργεί και ως mute, καθώς ο χρήστης δεν λαμβάνει στη συνέχεια καμία απάντηση από τη συνομιλία στην οποία έστειλε το Mic Drop.
gallery_363048_2550_23611.png
Το θέμα είναι ότι αρκετοί χρήστες έστειλαν το Mic Drop χωρίς τη θέλησή τους, εφόσον το κουμπί βρίσκεται δίπλα από το συμβατικό κουμπί send. Αυτό δημιούργησε προβλήματα σε ορισμένους, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Help Forum του Gmail, ζητώντας τρόπο απενεργοποίησής του.

 

gallery_363048_2550_161567.png

 

Μάλιστα, ένας χρήστης, που είναι συντάκτης άρθρων, ισχυρίζεται ότι έστειλε το συγκεκριμένο GIF καταλάθος στον εργοδότη του, ο οποίος αφενός δεν το εκτίμησε και αφετέρου, εξαιτίας του mute, ο χρήστης δεν έλαβε ποτέ τις προτεινόμενες διορθώσεις, για τα κείμενα που είχε στείλει στον εργοδότη του. Ως εκ τούτου, ισχυρίζεται ότι έχασε τη δουλειά του.

 

Η Google αφαίρεσε το Mic Drop από το Gmail. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η πλάκα ξεπέρασε τα όρια, καθώς, εξαιτίας ενός bug, το Mic Drop δημιούργησε περισσότερα προβλήματα παρά γέλια.

 

Ακόμη, απολογήθηκε, επισημαίνοντας ότι το χαρακτηριστικά αφαιρέθηκε και ζητώντας από όσους εξακολουθούν να βλέπουν το Mic Drop, να ανανεώσουν τη σελίδα του Gmail τους.

 

Link.png Site: Engadget