Μπορεί τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Google να μπορούν να κινούνται στους δρόμους από μόνα τους, ωστόσο δεν είναι τόσο εξελιγμένα για να αποφύγουν τους αστυνομικούς.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία, που τράβηξε ο Aleksandr Milewski και που δημοσιοποιήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και από τον David E. Weekly, τον υπεύθυνο του Self-Driving Car Project της Google, το μικρό αυτό-οδηγούμενο όχημα της Google σταμάτησε ένας αστυνομικός στην άκρη του δρόμου λόγω υπερβολικά χαμηλής ταχύτητας (το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα 24mph την ώρα που η χαμηλότερη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 35mph).

 

“Οδηγούσα πολύ αργά; Πάω στοίχημα ότι δεν σταματούν τους ανθρώπους για κάτι τέτοιο πολύ συχνά” έγραψε η Google στο Google+ για να εξηγήσει στην συνέχεια ότι έχει περιορίσει για λόγους ασφαλείας την ταχύτητα των πρωτότυπων οχημάτων της στα 25mph. Όπως και με τον συγκεκριμένο αστυνομικό, οι άνθρωποι μερικές φορές σταματούν τα οχήματα μας όταν θέλουν να μάθουν περισσότερα για το εγχείρημα. Μετά από 1,2 εκατομμύρια μίλια αυτόνομης οδήγησης –το ανθρώπινο ισοδύναμο 90 χρόνων εμπειρίας οδήγησης- η Google δηλώνει υπερήφανη που δεν έχει ακόμα πάρει κλήση.

 

 

Link.png Site: TheVerge