Η μετοχή της περισσότερο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, Google, εκτινάθχηκε υψηλότερα έως και 19% μετά την ανακοίνωση των σημαντικά υψηλότερων από τα αναμενόμενα κερδών για το πρώτο τρίμηνο.

 

Μετά τη λήξη των συναλλαγών στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Πέμπτης, η μετοχή της σημείωσε κέρδη 83,96 δολαρίων στα 533,50 δολάρια. Εφόσον, σήμερα, Παρασκευή, σημειώσει αντίστοιχα κέρδη, τότε θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο της μετοχής από τη δημόσια προσφορά τον Αύγουστο του 2004.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της στο εξωτερικό ενισχύθηκαν κατά 55%, περιορίζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ θα επηρεάσει τα αποτελέσματά της.

 

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 1,31 δισ. δολάρια, ή 4,12 δολάρια/μετοχή, έναντι 1 δισ. δολαρίων ή 3,18 δολαρίων/μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

 

Εάν εξαιρεθούν οι δαπάνες για stock options, τότε διαμορφώθηκαν στα 4,84 δολάρια/μετοχή, έναντι 4,52 που προέβλεπε η αγορά κατά μέσο όρο.

 

Οι πωλήσεις, εξαιρουμένου του κόστους που πέρασε στα συνεργαζόμενα sites, αυξήθηκαν κατά 46% στα 3,7 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν 3,59 δισ. δολάρια.

 

Η μετοχή της Google από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 35% και καταγράφει την έβδομη χειρότερη επίδοση στον Nasdaq-100. Πάντως, σε σχέση με την τιμή της δημόσιας προσφοράς, είναι πέντε φορές υψηλότερα.

 

Σημειώνεται ότι η Google τα 15 τελευταία τρίμηνα έχει ξεπεράσει 12 φορές τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη της.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr