Αμερικανική εταιρεία κατέθεσε αγωγή κατά της Google, την οποία κατηγορεί ότι παραπλάνησε πελάτες της να πληρώσουν για διαφημίσεις που δεν είχαν ζητήσει ποτέ.

 

Η αγωγή κατατέθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Kabateck Brown Kellner στο πολιτειακό δικαστήριο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια εκ μέρους του Ντέιβιντ Αλμέιντα , ο οποίος εγγράφηκε στην υπηρεσία διαφημίσεων Adwords της Google το Νοέμβριο του 2006.

 

Με την υπηρεσία AdWords ο εγγραφόμενος πληρώνει ανά κλικ στην μηχανή αναζήτησης Google και επιλέγει ορισμένες λέξεις και όταν ο επισκέπτης τις πληκτρολογεί στην αναζήτησή του τότε εμφανίζεται ο δικτυακός τόπος του εγγραφόμενου ως διαφημιζόμενος. Επίσης το AdWords δίνει την επιλογή στους εγγραφόμενους να κάνουν προσφορές για διαφημίσεις που εμφανίζονται σε ιστοσελίδες τρίτων.

 

Ωστόσο, όπως αναφέρει η αγωγή, όταν οι πελάτες δεν κάνουν προσφορές σε ιστοσελίδες τρίτων, η Google τοποθετεί ούτως ή άλλως διαφημίσεις και χρεώνει τους πελάτες το ποσό που έχει συμφωνηθεί για την προβολή διαφημίσεων στο Google.com.

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr