Η Google ανακοίνωσε το Jamboard τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά μόλις πρόσφατα ξεκίνησε η διάθεση του. Το Jamboard δεν είναι ένα προϊόν που απευθύνεται σε απλούς χρήστες, αλλά κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε επιχειρήσεις, εταιρείες ή εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πρόκειται για μία ειδικά σχεδιασμένη οθόνη ανάλυσης 4K με διαγώνιο 55 ιντσών, που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί ως πίνακας (whiteboard) και κάνει χρήση του λειτουργικού συστήματος Android. Προαιρετικά, το Jamboard προσφέρεται με βάση που περιστρέφεται και έρχεται σε τρία χρώματα, σε cobalt blue, σε carmine red και σε graphite grey.

 

Οι επαγγελματίες ή οι εταιρείες στις ΗΠΑ μπορούν να το παραγγείλουν με κόστος $4999, και το συγκεκριμένο κόστος καλύπτει επίσης δύο stylus, ένα “eraser” (για το σβήσιμο) και μία βάση για τον τοίχο. Η περιστρεφόμενη βάση στοιχίζει $1199 μέχρι τον Σεπτέμβριο.

 

Αν την παραγγείλετε πιο μετά θα στοιχίζει $1349, Όσον αφορά στην διαχείριση και στην υποστήριξη του Jamboard, το κόστος σε ετήσια βάση είναι $300 (ένα έτος) μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017. Από εκεί και μετά, το κόστος θα είναι $600. Για την λειτουργία επίσης του Google Jamboard απαιτείται συνδρομή στη G Suite. Αυτό το Καλοκαίρι, το Jamboard θα διατεθεί και στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αργότερα θα διατεθεί και σε άλλες χώρες.

 

 

Link.png Site: GSMArena