Όπως έγινε και με τον Snapdragon 835, το επερχόμενο high-end SoC της Qualcomm, Snapdragon 845 πρόκειται να βρεθεί στο εσωτερικό των περισσότερων high-end smartphones που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 2018.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στη Χαβάη, η Qualcomm όχι μόνο παρουσίασε το νέο της κορυφαίο system-on-chip, αλλά αναφέρθηκε και στα “Always Connected PCs” που τρέχουν λειτουργικό σύστημα Windows 10 και που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM.
Όμως από ότι φαίνεται, εκτός από τα Windows 10 PCs, και τα Chromebooks πρόκειται να επωφεληθούν από τη νέα πρωτοβουλία της Qualcomm “Always Connected PC” σύμφωνα με κάποια ευρήματα στο Chromium Gerrit που οδηγούν ενδεχομένως στο συμπέρασμα ότι το Qualcomm Snapdragon 845 SoC θα βρει το δρόμο του και προς τις συσκευές με το Chrome OS της Google.

 

Τα δύο "Always Connected PCs" που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση της Qualcomm, τα HP Envy x2 και ASUS NovaGo, έδειξαν ότι ο Qualcomm Snapdragon 835 μπορεί να διαχειριστεί άριστα τα Windows 10, επιτρέποντας μάλιστα τις gigabit LTE συνδέσεις και επιδεικνύοντας μεγάλη αυτονομία.
Φανταστείτε τώρα τον συνδυασμό ενός ισχυρότερου chip –όπως του Snapdragon 845- με ένα ελαφρύτερο λειτουργικό σύστημα (Chrome OS). Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα παρουσιαστούν Chromebooks που θα βασίζονται στο νέο κορυφαίο chip της Qualcomm.

 

 

Link.png Site: AndroidCentral
Link.png Site: GSMArena