Αφορμή αντιπαράθεσης αποτελεί η πρόταση της Microsoft για εξαγορά της Yahoo. Η Google κατηγορεί τον όμιλο της Microsoft ότι παραβιάζει τα εσκαμμένα περί ανταγωνισμού, ενώ η αντίπαλη πλευρά αντιδρά, υποστηρίζοντας ότι η Google δημιουργεί μονοπώλιο στον τομέα της αναζήτησης στο Διαδίκτυο.

 

Η Microsoft πρότεινε την Παρασκευή να αγοράσει έναντι 44,6 δισ. δολαρίων την Yahoo, σε μια προσπάθεια να ανταγωνισθεί τη Google στη διαδικτυακή διαφήμιση, ένα χρόνο μετά την πρώτη κρούση εξαγοράς της Yahoo, η οποία είχε απορριφθεί.

 

Η Yahoo δεν έχει ακόμη απαντήσει, τονίζοντας απλώς ότι θα μελετήσει την πρόταση. Στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι η μελέτη αυτή «ενδεχομένως θα απαιτήσει αρκετό χρόνο» και ότι θα εξετάσει «λεπτομερώς όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης του Yahoo ως ανεξάρτητης εταιρείας».

 

Στον επίσημο δικτυακό τόπο της η Google κατηγορεί την «εχθρική πρόταση» της Microsoft, την οποία κατηγορεί ότι «επιθυμεί να ασκήσει την ίδια παράνομη και άπρεπη επιρροή στο Internet όπως ακριβώς και στον τομέα του λογισμικού».

 

«Δεν πρόκειται για μια απλή χρηματοοικονομική μεταφορά, αλλά για τη διατήρηση των βασικών αρχών του Internet, τον ανοικτό χαρακτήρα του και την ανανέωση» τονίζει ο νομικός υπεύθυνος της Google, Ντέιβιντ Ντράμοντ.

 

Ο ίδιος τονίζει ότι από κοινού η Microsoft και η Yahoo θα είχαν «τη μερίδα του λέοντος στα μηνύματα και στους λογαριασμούς χρήσης του Internet».

 

Στην απάντησή της, η Microsoft αντιτείνει πως είναι η Google εκείνη που κυριαρχεί στην αγορά της δικτυακής διαφήμισης και πως έχει συγκεντρώσει «το 75% της αγοράς στην αναζήτηση μέσω Internet και το ποσοστό της συνεχίζει να γιγαντώνεται», κατακτώντας πάνω από το 65% στις ΗΠΑ και το 85% στην Ευρώπη.

 

Source.png Πηγή: in.gr