Τα σχέδια της Google για το μέλλον είναι σίγουρα φιλόδοξα και δεν αφορούν μόνο την τεχνολογία όπως τα αυτόνομα οχήματα αλλά επεκτείνονται και στον τομέα της υγείας με την εξαγορά τα τελευταία χρόνια αρκετών εταιρειών του χώρου.

Σήμερα όμως μαθαίνουμε για κάτι πιο συγκεκριμένο πάνω στο συγκεκριμένο τομέα και το οποίο έχει τον πολύ σημαντικό στόχο της διάγνωσης διαφόρων ασθενειών που πιθανόν φέρει ένας άνθρωπος σε πρώιμο όμως στάδιο, προκειμένου αυτός να ξεκινήσει άμεσα την κατάλληλη θεραπεία.

 

Όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στο συνέδριο WSJD ο Andrew Conrad, υπεύθυνος του τμήματος Βιολογικής Επιστήμης του Google X, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εφικτό με το συνδυασμό ενός χαπιού και μιας εξωτερικής συσκευής.

 

Το χάπι σύμφωνα με τον Conrad περιέχει μαγνητικά νανοσωματίδια σε εξαιρετικά μικρό μέγεθος τα οποία θα μπορούν να προσκολλούνται πάνω σε διάφορες μοριακές μάζες του σώματος. Στη συνέχεια η ειδική συσκευή την οποία ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να φοράει, θα εντοπίζει τη θέση των νανοσωματιδίων καθώς και τις αλλαγές τους όπως για παράδειγμα στα καρκινικά κύτταρα, με σκοπό την πρόληψη πριν το πρόβλημα γίνει πολύ μεγαλύτερο.

 

Στο project αυτό ασχολούνται ήδη 100 εργαζόμενοι της Google, με την εταιρεία να αναφέρει ότι η ολοκλήρωση και η κυκλοφορία στην αγορά απέχει περίπου 5 με 7 χρόνια. Ο Andrew Conrad απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι η Google δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει διαφημιστικά τις πληροφορίες που θα λάβει από όσους κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας, δίνοντας την άδεια σε άλλους για να κάνουν τη διαχείριση των δεδομένων.

 

Link.png Site: Wall Street Journal (video)