Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, η εφαρμογή αναζήτησης της Google έχει βελτιωθεί αρκετά όσον αφορά την κατανόηση του βασικού νοήματος, καθώς και του σκοπού των ερωτήσεων του χρήστη, εφόσον μπορεί πλέον να αναγνωρίσει επίθετα υπερθετικού βαθμού και χρονολογικές ακολουθίες.

Δυνατότητες όπως οι παραπάνω μπορεί να φαντάζουν αρκετά απλές για εμάς, ωστόσο σε δημοσίευση σε blog ο επικεφαλής έρευνας προϊόντων Satyajeet Salgar, υπογράμμισε τη δυσκολία που μπορεί να έχουν για τον υπολογιστή. Ως παραδείγματα των νέων δυνατοτήτων της εφαρμογής ανέφερε προτάσεις όπως «Ποιες είναι οι μεγαλύτερες πόλεις στο Τέξας;».

 

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η εφαρμογή μπορεί να διαχειριστεί ερωτήματα που περιέχουν ημερομηνίες, όπως λόγου χάρη «Ποιος ήταν ο πληθυσμός της Νότιας Ντακότα το 1988;». Τέλος, η εφαρμογή μπορεί να διαχειριστεί προτάσεις με πολύπλοκη δομή όπως, παραδείγματος χάρη, την ερώτηση «Ποιος ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών όταν η ομάδα των Angels κέρδισε το World Series;».

 

Με τις νέες δυνατότητες, η εφαρμογή αναζήτησης της Google εξετάζει καλύτερα το φάσμα των πιθανών απαντήσεων, ώστε να εντοπίσει τις σωστές πληροφορίες και να δώσει ορθή απάντηση στον χρήστη.

 

Link.png Site: TheVerge