Η Alphabet, που όπως είναι γνωστό αποτελεί τη μητρική εταιρεία της Google (και άλλων εταιρειών που άνηκαν στην Google) εισέρχεται στην αγορά της κυβερνοασφάλειας.

Η Chronicle, όπως ονομάζεται η νέα εταιρεία κυβερνοασφάλειας, θα αποτελεί ανεξάρτητη επιχείρηση αλλά θα βρίσκεται υπό την ομπρέλα της Alphabet και έχει στόχο να βοηθήσει άλλες εταιρείες να εντοπίζουν, να ανιχνεύουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά κυβερνοεπιθέσεις.

Έχοντας μία πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας, μία πλατφόρμα analytics καθώς και μία υπηρεσία malware intelligence με την ονομασία VirusTotal, η Chronicle εκμεταλλευόμενη τις εκπληκτικές δυνατότητες επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων της Google θα είναι σε θέση να βοηθήσει άλλες εταιρείες να ανακτήσουν πληροφορίες και δεδομένα ταχύτερα από όσο μπορούν από μόνες τους καθώς και να εντοπίζουν μοτίβα –επιθέσεων- βασιζόμενη σε δεδομένα ετών.  

“Προσθέστε λίγο μηχανική εκμάθηση και καλύτερες δυνατότητες αναζήτησης και πιστεύουμε πως θα είμαστε σε θέση να προσφέρουν στους οργανισμούς τη δυνατότητα να έχουν μία πλήρη εικόνα για την στάση τους στην ασφάλεια με πολύ μεγαλύτερη πιστότητα από όση είχαμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στο παρελθόν” δήλωσε ο CEO της Chronicle, Stephen Gillett σε σχετική ανάρτηση του στο blog της εταιρείας.

Ο Stephen Gillett πιστεύει ότι είναι αδύνατο για τις εταιρείες να εξετάσουν διεξοδικά τις χιλιάδες ειδοποιήσεις ασφαλείας που λαμβάνουν καθημερινά. “"Ως αποτέλεσμα, είναι αρκετά συνηθισμένο να μην εντοπίζονται οι hackers για μήνες ή να απαιτείται χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός για να καταλάβουν πλήρως τι συμβαίνει μόλις αντιληφθούν κάποιο ζήτημα" συμπληρώνει ο ίδιος. "Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερες παραβιάσεις δεδομένων, περισσότερες ζημιές και υψηλότερο κόστος ασφάλειας".

Η ανεπαρκής ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο εμφανές πρόβλημα από ότι σήμερα. Πέρυσι έγιναν γνωστές παραβιάσεις δεδομένων που επηρέασαν κυβερνητικές υπηρεσίες όπως ο αμερικανικός στρατός και η NSA, εταιρείες όπως η Equifax, η Forever 21 και η Accenture καθώς και επιθέσεις ransomware κ.ά. Το Chronicle λέει ότι μερικές εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα Fortune 500 δοκιμάζουν αυτή τη περίοδο τη λύση ασφάλειας της. 

Engadget

  • Like 1