Σύμφωνα με το The Information, η Google πρόσφατα εξαγόρασε μία εταιρεία με την ονομασία Agawi, ένα startup που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε apps στα κινητά τους, χωρίς να χρειάζεται στην πραγματικότητα να τις κατεβάσουν.

Αυτό που καθιστά την συγκεκριμένη εξαγορά ενδιαφέρουσα, δεν είναι το μέγεθος της, αλλά αυτό που αποκαλύπτει σχετικά με τις προθέσεις της Google. Από ότι φαίνεται, θέλει να στρέψει τους χρήστες μακριά από τα apps και στο mobile Internet. Η ανάπτυξη των εφαρμογών βλέπετε, δεν λειτουργεί απαραίτητα υπέρ της Google. Βεβαίως και στην εταιρεία ανήκει το λειτουργικό σύστημα Android, καθώς και το Google Play app store, αλλά η Google πάνω από όλα είναι μία επιχείρηση που βασίζεται στην αναζητήσεις.

 

H Google δεν ανακοινώνει ξεχωριστά τα έσοδα από την μηχανή αναζήτησης της, αλλά το eMarketer προβλέπει ότι τα έσοδα από τις διαφημίσεις μέσω της μηχανής αναζήτησης της έφτασαν τα 38,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014. Όλα τα υπόλοιπα, από τα ρομπότ έως στα αυτοδηγούμενα οχήματα, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερα από παραπετάσματα καπνού για το γεγονός ότι η Google, είναι μία εταιρεία αναζήτησης, που έχει έσοδα από διαφημίσεις.

 

Σπάνια τα apps ενσωματώνουν την μηχανή αναζήτηση της εταιρείας, οπότε και η Google θέλει να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες θα χρησιμοποιούν λιγότερο τις εφαρμογές, και περισσότερο το mobile Internet, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει έσοδα από την πλοήγηση σας μέσω διαφημίσεων. Η Google εργάζεται με κάποιους developers, που θα επιτρέψουν στις εφαρμογές τους να γίνονται indexed από τους search crawlers της εταιρείας, αλλά κάτι τέτοιο για να γίνει σε μεγάλη κλίμακα απαιτεί πολύ χρόνο, και χρήμα.

 

Η εταιρεία Agawi, αποτελεί ένα spin off από ένα άλλο startup με την ονομασία YouWeb. Μία από τις πρώτες τεχνολογίες που έφερε στην αγορά, επέτρεψε σε software developers να στριμάρουν τα παιχνίδια τους, επιτρέποντας στους χρήστες να τα δοκιμάσουν προτού τα αγοράσουν. Η ονομασία Agawi, προκύπτει άλλωστε από το “Any Game, AnyWhere Instantly” σύμφωνα με το The Information. Η εταιρεία επίσης είχε την φιλοδοξία να κάνει δυνατό το “στριμάρισμα” παιχνιδιών PC από ένα web server σε φορητές συσκευές, και ισχυρίστηκε ότι είχε την τεχνολογία για να καταστήσει κάτι τέτοιο δυνατό, χωρίς υστέρηση στον χειρισμό, και χωρίς το παιχνίδι να χρειάζεται να εγκατασταθεί στην συσκευή.

 

Link.png Site: Business Insider