Η Google έκανε την πρώτη της εξαγορά εταιρείας για το 2011 και, για ένα αδιευκρίνιστο ποσό, απέκτησε την eBook Technologies. Στα τέλη Δεκέμβρη η Google ξεκίνησε το δικό της ηλετρονικό βιβλίοπωλείο, το Google ebookstore, και δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο των ebooks.

 

Η eBook Technologies έχει κατά καιρούς δραστηριοποιηθεί σε όλους τους τομείς που αφορούν το ηλεκτρονικό βιβλίο, από την κατασκευή συσκευής ebook reader και την ανάπτυξη firmware ως τη δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου και την ανάπτυξη εργαλείων για την έκδοση e-books. Όμως η πρόσφατη δραστηριότητά της αφορά κυρίως το software. Η eBook Technologies έχει αναπτύξει και κατέχει τις αντίστοιχες πατέντες για λογισμικό που αφορά την ανάγνωση ebooks (σελιδοποίση, user interface), την ασφαλή λειτουργία ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων και τη μετατροπή ebooks για τη διάθεσή τους από πολλαπλές πλατφόρμες.

 

Έτσι, η Google με την εξαγορά της eBook Technologies αποκτά τις πατέντες της, αλλά και προσωπικό εξειδικευμένο και έτοιμο για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείο και των εφαρμογών για την ανάγνωση ebooks της Google.