Η Google ήταν απαραίτητο να κινηθεί αρκετά γρήγορα για να αντιμετωπίσει κάποιες “αστοχίες” στις νέες της συσκευές, όπως τα χρώματα της οθόνης στο Pixel 2 XL καθώς και κάποια ζητήματα “burn-in”, και για αυτό ανέλαβε δράση διαθέτοντας μία ενημερωμένη έκδοση λογισμικού, που περιλαμβάνει αρκετές τροποποιήσεις που σχετίζονται με την οθόνη P-OLED της συσκευής της. Επίσης διέθεσε και ένα fix για το Pixel 2.

Μεταξύ των αλλαγών εντοπίζονται τρία χρωματικά προφίλ – που αντικαθιστούν τη μοναδική επιλογή “Ζωντανά χρώματα” ή “Vivid colors” που ήταν διαθέσιμη στο παρελθόν- τα “Boosted”, “Natural” και “Saturated”, αν και οι χρήστες δεν θα πρέπει να περιμένουν συνταρακτικές αλλαγές.
Η Google εξάλλου ήθελε να προσθέσει πρόσθετο εύρος και επιλογές, διατηρώντας ωστόσο απείραχτη την υποστηριζόμενη χρωματική παλέτα της οθόνης. Όσον αφορά στην επιλογή “Boosted” ουσιαστικά αντικαθιστά την επιλογή “Vivid colors”.

 

Άλλες βελτιώσεις έχουν στόχο να εμποδίσουν το λεγόμενο “burn-in” μειώνοντας την επιβάρυνση στην οθόνη που φέρνει η μέγιστη φωτεινότητα για παράδειγμα (έτσι, μειώθηκε ελαφρώς η μέγιστη φωτεινότητα). Επιπλέον, πρόσθεσαν fade-out εφέ στη μπάρα πλοήγησης (η οποία μετά από λίγη ώρα αδράνειας “ξεθωριάζει” στο παρασκήνιο).

 

Παρόλο που η ενημέρωση αφορά κυρίως το μεγαλύτερο από τα δύο μοντέλα της εταιρείας, το Pixel 2 XL, περιλαμβάνει και ένα fix για ένα πρόβλημα που παρατηρήθηκε στο μικρότερο μοντέλο, το Pixel 2. Έτσι θα διορθωθεί το ζήτημα του “clicking noise” που απασχόλησε τους κατόχους του Pixel 2. Τον Δεκέμβριο, η Google σκοπεύει να διαθέσει ένα security patch επίσης που θα περιλαμβάνει πρόσθετες βελτιώσεις.

 

Link.png Site: Engadget