H Google ανακοίνωσε σημαντικές αναβαθμίσεις στον τρόπο που λειτουργεί ο Google Assistant, αφού τώρα υποστηρίζεται αναβαθμισμένο "natural language processing” και αντιλαμβάνεται καλύτερα το περιεχόμενο της ερώτησης/ συζήτησης.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο, η Google ανακοίνωσε το Google Home, μία συσκευή, που ενσωματώνει τις δυνατότητες του αναβαθμισμένου Google Assistant και ουσιαστικά έρχεται στην αγορά για να ανταγωνιστεί τις συσκευές Amazon Echo που τροφοδοτούνται από την ψηφιακή βοηθό της Amazon, Alexa.

 

Αυτό σημαίνει, ότι η “voice-enabled, always-listening” συσκευή “βοηθός” της Google (λειτουργεί με την έκφραση “OK Google”) μπορεί να αναπαράγει μουσική όποτε το ζητήσετε, μπορεί να απαντάει σε ερωτήσεις, να κλείνει εισιτήρια σε κινηματογραφικές αίθουσες, να πληρώνει για διάφορα αγαθά και υπηρεσίες ενώ οι δυνατότητες “smart-home integration” επιτρέπουν την συνεργασία με άλλες έξυπνες συσκευές στο σπίτι, όπως για παράδειγμα με την τηλεόραση σας για video streaming (υποστηρίζει Chromecast) ή κάποιας κινηματογραφικής ταινίας ή με τον θερμοστάτη σας.

 

Επιπλέον προσφέρει υποστήριξη Cast και έτσι μπορεί να σχηματίσετε ομάδες με άλλα ηχεία για multi-room εμπειρία ήχου και όλα αυτά, με φωνητικές εντολές!

 

 

Φυσικά, η διαχείριση των καθημερινών εργασιών/ υποχρεώσεων αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα της, οπότε και μπορεί να σας υπενθυμίζει ραντεβού, μπορεί να σας ειδοποιεί για την κίνηση στον δρόμο και να προτείνει διαδρομές κ.ά.

 

gallery_286955_3084_66123.jpg

 

Η συσκευή Google Home, που βεβαίως ενσωματώνει μικρόφωνο, ηχεία, ασύρματες δυνατότητες δικτύωσης/ συνδεσιμότητας θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην χρονιά, και μέχρι να συμβεί αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με αρκετές άλλες εταιρείες για να ενσωματώσουν τον Google Assistant στις συσκευές τους.

 

gallery_286955_3084_22116.jpg