Για χάρη του Photos app, η Google θα σταματήσει την υποστήριξη του Picasa. Από τις 15 Μαρτίου η εφαρμογή για υπολογιστές desktop θα σταματήσει να υποστηρίζεται και από τις 1 Μαΐου του 2016, η Google θα σταματήσει την υποστήριξη της υπηρεσίας photo storage, Picasa.

Ως εναλλακτική πρόταση, η Google προτείνει το Google Photos όπως ήταν φυσιολογικό. Σύμφωνα με την εταιρεία, αν διατηρείτε λογαριασμό Picasa “ο απλούστερος τρόπος για να έχετε πρόσβαση, να τροποποιείτε και να διαμοιράζετε περιεχόμενο είναι να κάνετε log-in στο Google Photos, και όλες οι φωτογραφίες και τα videos σας θα βρίσκονται εκεί. Ωστόσο, για εκείνους που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Google Photos, τα άλμπουμ φωτογραφιών στην υπηρεσία Picasa θα συνεχίσουν να υπάρχουν online και θα είναι προσβάσιμα για κατέβασμα ή για διαγραφή.

 

Η Google εξαγόρασε το Picasa το 2004 για αδιευκρίνιστο ποσό, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί άλλες μεγάλες εταιρείες στο Internet εκείνη την εποχή, όπως τις Yahoo και Microsoft (MSN). Την επόμενη χρονιά, το Yahoo εξαγόρασε το Flickr.

 

Link.png Site: TheVerge