Η Google ανακοίνωσε την υποστήριξη add-ons που προέρχονται από τρίτους για τα Android apps της εταιρείας Docs και Sheets, επιτρέποντας ουσιαστικά στην mobile έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου της εταιρείας να ενσωματώνεται αρμονικά με άλλα εργαλεία παραγωγικότητας.

Τώρα, οι χρήστες είναι σε θέση να υπογράφουν έγγραφα εν κινήσει, να εισάγουν δεδομένα CRM και να δημιουργούν apps από spreadsheets, αρκεί να κατεβάσουν το κατάλληλο add-on. Για το πρώτο για παράδειγμα, υπάρχει το Android DocuSign app ενώ με την βοήθεια του EasyBib μπορείτε να προσθέτετε σχόλια σε έγγραφα ενώ για την εισαγωγή δεδομένων CRM μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ProsperWorks μέσα από το περιβάλλον χρήσης της mobile εφαρμογής της Google. Επίσης προσφέρονται τα AppSheet και Scanbot για την δημιουργία mobile apps από data sheets ή για το capturing φυσικών εγγράφων με την κάμερα του κινητού κ.ά.

 

Αν και τα add-ons αποτελούν έναν ωραίο τρόπο για να είστε περισσότερο παραγωγικοί χρησιμοποιώντας το κινητό σας, δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλά από αυτά (για την ώρα υπάρχουν μόλις εννέα συμβατά apps) αλλά είναι μία αρχή.

 

Link.png Site: Engadget