Σύμφωνα με αναφορά του ιστοτόπου USA Today, η Google θα κυκλοφορήσει σύντομα ειδικές εκδόσεις μερικών προϊόντων της στοχευμένες για παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω.

Ο Pavni Diwanji, αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικών της εταιρείας, αναφέρει πως αφορμή ήταν το γεγονός πως πολλοί εργαζόμενοι έχουν παιδιά, ενώ τα πρώτα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν για παιδιά θα είναι η αναζήτηση της Google, το YouTube και ο Chrome browser.

 

Είναι σχεδόν σίγουρο όμως πως μια τέτοια κίνηση θα εγείρει αντιδράσεις, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών (FTC) απαιτεί να υπάρξει γονική συναίνεση πριν αρχίσουν οι εταιρείες να συλλέγουν δεδομένα από τη χρήση των παιδιών στο Διαδίκτυο. Ο ίδιος ο Diwanji όμως ξεκαθάρισε πως θα υπάρχει γονικός έλεγχος στα νέα προϊόντα και παρ' ότι περιμένει να υπάρξουν αντιδράσεις, δήλωσε πως είναι γνωστό πως τα παιδιά ασχολούνται με την τεχνολογία όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στο σχολείο, οπότε η καλύτερη προσέγγιση για τη Google είναι να μεριμνήσει ώστε η τεχνολογία αυτή να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

 

Άγνωστο παραμείνει το πότε θα η Google θα προχωρήσει στην επίσημη παρουσίαση των νέων της υπηρεσιών για τα παιδιά αλλά πιθανότερη ημερομηνία φαίνεται να είναι κάπου μέσα στο 2015.

 

Link.png Site: TheNextWeb