Η Google ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει νέο τρόπο πρόσβασης στο Google account, ώστε να μην απαιτείται η εισαγωγή του κωδικού του χρήστη.

Συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης θα προσπαθεί να μπει στον λογαριασμό του, λόγου χάρη, από έναν υπολογιστή, θα λαμβάνει μια ειδοποίηση στο κινητό του (το οποίο θα πρέπει πρώτα να έχει εξουσιοδοτήσει) που θα του ζητάει να εγκρίνει την πρόσβαση που επιχειρείται.

 

Φυσικά, όσοι χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους και με τον συμβατικό τρόπο (με την εισαγωγή κωδικού), σε περίπτωση που δεν είναι άμεσα διαθέσιμο το smartphone τους.

 

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι παρόμοια με το Account Key που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Yahoo. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια λειτουργία που προσφέρει ευκολότερη και γρηγορότερη πρόσβαση στον λογαριασμό του χρήστη.

 

gallery_363048_2550_44575.png

 

Επιπλέον, η λειτουργία αυτή θα διευκολύνει χρήστες οι οποίοι διαθέτουν μεγάλους και περίπλοκους κωδικούς. Η Google στέλνει προσκλήσεις σε ορισμένους χρήστες μέσω email, προκειμένου να τους ζητήσει να δοκιμάσουν τον νέο τρόπο πρόσβασης στο Google account τους και, στη συνέχεια, να υποβάλλουν σχόλια και παρατηρήσεις.

 

Ακόμη, οι χρήστες οφείλουν να χρησιμοποιούν κωδικό ή το δακτυλικό τους αποτύπωμα για το ξεκλείδωμα της συσκευής τους, ώστε να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της συσκευής τους. Βέβαια, ο χρήστης έχει και τη δυνατότητα να μπει στον λογαριασμό του από άλλη συσκευή και να αφαιρέσει τα δικαιώματα πρόσβασης από τη συσκευή που έχασε.

 

Φυσικά, όσοι συμμετέχουν στη δοκιμή της συγκεκριμένης λειτουργίας, μπορούν ανά πάσα στιγμή να διακόψουν τη συμμετοχή τους στην ομάδα δοκιμών. Προς το παρόν, η Google δεν έχει αναφέρει πότε θα κάνει διαθέσιμη τη συγκεκριμένη λειτουργία στο ευρύ κοινό.

 

Link.png Site: TechCrunch
Link.png Site: Engadget