Επίσημη έγινε πριν λίγες ώρες η συνεργασία των HTC και Google, η οποία εν τέλει δεν αφορά κάποια μεγάλη εξαγορά όπως συνέβη πριν μερικά χρόνια με τη Motorola.

Στην ουσία η Google επιθυμεί να ενισχύσει τις δικές της hardware προσπάθειες και για το σκοπό αυτό εξαγοράζει την ομάδα της HTC που είναι υπεύθυνη για την ανάπυτξη των Pixel smartphones που κυκλοφόρησε πέρσι η Google ως το δικό της smartphone. Η ίδια ομάδα είναι πίσω και από την ανάπτυξη των νέων Pixel που θα ανακοινωθούν στις 4 Οκτωβρίου. Αρκετοί από τους 2000 υπαλλήλους της HTC αναμένεται να λάβουν προσφορές προκειμένου να μετακινηθούν στη Google. Το κόστος της συμφωνίας φτάνει το 1.1 δισ. δολάρια και σ' αυτό περιλαμβάνεται μη αποκλειστική σύμβαση παραχώρησης άδειας χρήσης πνευματικής ιδιοκτησίας της ταϊβανέζικης εταιρείας.

 

Η HTC αποτελεί τον κατασκευαστή που δημιούργησε το πρώτο android smartphone και η συνεργασία των δύο εταιρειών για την πλατφόρμα παραμένει στενή τα τελευταία χρόνια, με την HTC να αναλαμβάνει την κατασκευή αρκετών smartphone και tablet για τη Nexus σειρά της Google η οποία έχει πλέον καταργηθεί.

 

Σε κάθε περίπτωση η HTC ξεκαθαρίζει ότι η συμφωνία με τη Google δεν αλλάζει τα πλάνα της και θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα δικά της android smartphones τα οποία θα φέρουν την ονομασία της, ενώ δεν θα υπάρξει και καμία αλλαγή στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για το σύστημα εικονικής πραγματικότητας, Vive.

 

Link.png Site: Techcrunch