Η Google εργαζόταν πάνω στον ψηφιακό βοηθό της που ονομάζεται Google Assistant εδώ και αρκετό καιρό. Η Τεχνητή Νοημοσύνη έκανε το ντεμπούτο της με το Google Allo και στην συνέχεια αποτέλεσε αποκλειστικότητα της σειράς Pixel.

Ευτυχώς, η εταιρεία πήρε την απόφαση να δώσει και σε άλλες εταιρείες την δυνατότητα να προσαρμόσουν τον Assistant στις συσκευές τους, και τώρα ο Assistant αποτελεί μέρος του Android 6.0 και των νεότερων εκδόσεων του λειτουργικού της συστήματος.
Οπότε ο Google Assistant θα λέγαμε πως ουσιαστικά λειτουργεί ως αντικαταστάτης του Google Now. Παρόλα αυτά, η Google επιβεβαίωσε ότι ο ψηφιακός βοηθός/ Τεχνητή Νοημοσύνη της εταιρείας δεν πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του στα tablets με λειτουργικό σύστημα Android, και πως θα είναι “διαθέσιμος μόνο σε smartphones που διαθέτουν Android Marshmallow και Nougat με Google Play Services, και τα tablets δεν συμπεριλαμβάνονται” (στις συσκευές που θα υποστηρίζει).

 

Το πιθανότερο είναι η συγκεκριμένη κίνηση της Google να είναι κίνηση μάρκετινγκ παρά οτιδήποτε άλλο, αφού δεν υπάρχει κάτι σε επίπεδο λογισμικού που να διαφοροποιεί τα είδη των συσκευών μεταξύ τους από την ώρα που εξοπλίζονται με τα Google Play Services. Βεβαίως, η σημερινή απόφαση της Google δεν αποκλείει κάποια μελλοντική αλλαγή στα σχέδια της.

 

Link.png Site: GSMArena