Μπορεί η Google να ανακοίνωσε πρόσφατα τις νέες συσκευές της, Pixel και Pixel XL, ωστόσο παρόλο που αναφέρθηκε στις προδιαγραφές τους, δεν αποκάλυψε αν διαθέτουν κάποια προστασία απέναντι στην σκόνη ή στο νερό. Πριν από λίγο καιρό, είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι θα καλύπτουν τις προδιαγραφές IP53.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε στο Droid-Life τις φήμες, δηλώνοντας πως τα νέα Pixel και Pixel XL καλύπτουν τις προδιαγραφές IP53, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας με τις προδιαγραφές των συσκευών. Οπότε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι όσον αφορά στην αντοχή στην σκόνη και στο νερό, απέχουν πολύ από άλλες ανταγωνιστικές συσκευές, με τα Galaxy S7 και Note7 της Samsung να διαθέτουν πιστοποίηση IP68 και τα iPhone 7 και 7 Plus της Apple να διαθέτουν πιστοποίηση IP67 (αυτό σημαίνει ότι αντέχουν κάτω από το νερό σε βάθος ενός μέτρου για τριάντα λεπτά).

 

Τα νέα Pixel και Pixel XL είναι “προστατευμένα από την σκόνη” και διαθέτουν προστασία ενάντια σε “ψεκασμό ύδατος”. Αυτό σημαίνει ότι η σκόνη δεν αποτρέπεται πλήρως, αλλά δεν μπορεί να εισέλθει σε τέτοια ποσότητα που θα προκαλούσε παρεμβολές στην κανονική λειτουργία της συσκευής.

 

Όσον αφορά στην προστασία από το νερό, αν το νερό με την μορφή σπρέι πέφτει στο κινητό υπό οποιαδήποτε γωνία έως 60° δεν θα έχει επιβλαβή επίδραση. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι αν σας πιάσει βροχή την ώρα που μιλάτε στο κινητό σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Τα Pixel και Pixel XL πάντως δεν αντέχουν στο βύθισμα σε οποιαδήποτε ποσότητα νερού.

 

Link.png Site: GSMArena