Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Google έχει ως στόχο να δώσει στους Αμερικάνους καταναλωτές από το Manhattan έως την North Dakota δυνατότητα σερφαρίσματος στο Internet με χρήση φορητών συσκευών ταχύτητας Gigabit/second την περίοδο των εορτών του 2009.

 

Η εταιρία σε συννενόηση με άλλους 2 κολλοσούς την Microsoft και την Dell, εδώ και καιρό προσπαθούν να πείσουν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), να απελευθερώσει αχρησιμοποίητα κανάλια τηλεοπτικής εκπομπής γνωστά σαν "άσπρα κενά" (white spaces), για ελεύθερη χρήση από προσωπικές συσκευές.

Αυτό το τμήμα του τηλεοπτικού φάσματος είναι μεγάλης αξίας επειδή μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις και να διαπεράσει εμπόδια.

Επιπλέον έχει το bandwidth για να υποστηρίξει πολύ ταχύτερη μετάδοση δεδομένων από ό,τι σήμερα, αποκαλούμενο "Wifi on steroids ή Wifi 2".

 

Σε μια επιπλέον προσπάθεια να καμφθεί η αντίσταση της FCC η Google ετοίμασε μια εξασέλιδη επιστολή με την οποία προσπαθεί να κατευνάσει τους ενδιασμούς των τηλεοπτικών σταθμών και τον κατασκευαστών μικροφώνων που φοβούνται παρεμβολές από την είσοδο των νέων συσκευών.

 

Η Google ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να γίνει Wifi Service provider ούτε να φτιάξει δικό της δίκτυο αλλά ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της αγοράς των φορητών συσκευών που τρέχουν την Open source πλατφόρμα της Android.

 

Οποιαδήποτε απόφαση πάντως δεν θα ληφθεί πριν περάσουν αρκετοί μήνες.

 

Source.png Πηγή: news.com

Source.png Πηγή: adslgr.com