Το Android Silver Project θα αποτελέσει μία μεγάλη αλλαγή στη στρατηγική της Google όσο αφορά στις φορητές συσκευές που έχουν τη φροντίδα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google αναμένεται να σταματήσει να προσφέρει την “pure” εμπειρία του Android, όπως το κάνει με τη σειρά Nexus, για να την αντικαταστήσει με μία νέα σειρά από high-end/ premium κινητά, με την ονομασία Android Silver.

 

Η αλλαγή είναι εκτεταμένη και θα στοιχίσει ακριβά, και η Google λέγεται ότι αναμένεται να ξοδέψει τεράστια ποσά για να προωθήσει τις συσκευές στα καταστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και για διαφήμιση, ουσιαστικά επιδοτώντας την ανάπτυξη και τα κόστη marketing των κατασκευαστών hardware που θα συνεργαστεί. Σε αντάλλαγμα, η Google θα αποκτήσει ακόμα περισσότερο έλεγχο στο λογισμικό με το οποίο θα κυκλοφορήσουν τα επιλεγμένα smartphones.

 

Η εταιρεία θέλει τα κινητά καθαρά-χωρίς το bloatware τρίτων- ώστε να εγγυηθεί γρήγορες και αξιόπιστες αναβαθμίσεις λογισμικού, και να εισαγάγει ένα πραγματικό στάνταρντ καθώς και συνέπεια στην εμπειρία χρήσης σε όλες τις συσκευές Android Silver.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες LG και Motorola έχουν χαρακτηριστεί ως οι πρώτες υποψήφιες εταιρείες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ενώ οι Samsung, HTC και Sony εξετάζουν τη περίπτωση να συμμετάσχουν και αυτές. Οι τρεις τελευταίες εταιρείες ήδη προσφέρουν Google Play Editions των κορυφαίων τους smartphones, και λογικά αυτή είναι η εμπειρία χρήσης που η Google επιθυμεί να προσφέρει με τη σειρά Android Silver. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google είναι διατεθειμένη να ξοδέψει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να πείσει τις εταιρείες να συμμετάσχουν στη νέα της πρωτοβουλία.

 

Η νέα σειρά θα κυκλοφορήσει πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες ανεπτυγμένες αγορές. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με το μεσαίο τμήμα της αγοράς. Η σειρά Nexus είχε στόχο τη mid-range αγορά, ενώ η σειρά Android Silver στοχεύει στην high-end αγορά. Πως θα καλυφθεί το κενό, μόνο η Google ξέρει για την ώρα.

 

Link.png Site: The Verge